avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperarea cheltuielilor de judecata si a onorariului ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperarea cheltuielilor de judecata si a onorariului avocatului

In noiembrie am sesizat Primaria printr-un cabinet de avocatura sa ia masuri impotriva unor propietari de garaje amplasate ilegal pe domeniul public(drum), care prin aceasta ilegalitate mi-au blocat accesul la un teren aflat in proprietate privata.
In ianuarie Primaria a raspuns ca nu are resurse in acest moment sa mute aceste amplasamente iar proprietarii au fost somati, dar nu fac nimic in acest sens.
Ca urmare in ianuarie am actionat in judecata Primaria, primul termen fiind in iunie.
in aprilie totusi Primaria s-a conformat si pe cheltuiala institutiei a ridicat aceste amplasamente.
Intrebare mea este, pot sa recuperez cheltuielile efectuate cu demersul de mai sus(onorariu avocat si cheltuielile de judecata) de la primarie?
multumesc
daca la data cand ati introdus actiunea, primaria nu-si indeplinise obligatiile legale, da, bineinteles ca puteti. :)
Inainte de a formula actiunea de chemare in judecata ati adresat o notificare(somatie) primariei ?
Formulati o actiune in "pretentii", intemeiata in baza art. 274 alin. (1) Cod de procedura civila, prin care solicitati ca Primaria sa fie obligata la cheltuielile ocazionate cu procesul civil anterior mentionat. In aceasta actiune veti indica demersurile efectuate, solutia pronuntata in dosar si veti atasa dovada achitarii onorariului avocatial si taxele de timbru platite, precum si orice alte cheltuieli pe care dumneavoastra considerati ca le-ati efectuat si pe care le puteti dovedi cu inscrisuri (transport la instanta, adresele trimise prin posta - recipisele de la posta), etc. Aveti grija insa ca aceasta actiune, de asemenea, va trebui timbrata, la valoarea pretentiilor pe care le solicitati, indicata de catre dumneavoastra. Cu stima, Av. Hulea Ionut-Marius
r.gabi a scris:

Inainte de a formula actiunea de chemare in judecata ati adresat o notificare(somatie) primariei ?

da, s-a trimis somatie, la care Primaria a raspuns ca recunoaste ilegalitatea, dar nu are resurse materiala de a ridica amplasamentele aflate in ilegalitate. Cu toate astea dupa actionarea in instanta a gasit resurse.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Wanna2211 Wanna2211 Bună seara. In cazul unui proces de ieșire din indiviziune exista posibilitatea pierderii imobilului pentru care se face acest proces,eu având banii care ... (vezi toată discuția)
Un individ a postat poza mea cu numele si faptul ca plec de acasa ... camelian camelian Un individ a postat poza mea cu numele si faptul ca plec de acasa cu zilele lasandu-mi fiul in casa de 14 ani nesupravegheat, m-a facut curva la postare. Il ... (vezi toată discuția)
Recuperarae cheltuieli de judecata VOVA6 VOVA6 Care ar fi caile de recuperare a cheltuielilor de judecata ? (vezi toată discuția)