avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un individ a postat poza mea cu numele si faptul ca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un individ a postat poza mea cu numele si faptul ca plec de acasa ...

Un individ a postat poza mea cu numele si faptul ca plec de acasa cu zilele lasandu-mi fiul in casa de 14 ani nesupravegheat, m-a facut curva la postare. Il pot da in judecata? Am postarile salvate.
La ce fapta se incadreaza?
Bună ziua.

Desigur că aveți posibilitatea atât de a formula plângere penală împotriva acestuia, cât și de a formula o acțiune civilă în răspundere civilă delictuală. În ceea ce privește plângerea penală, din ce spuneți dvs., la o primă vedere, pot identifica infracțiunile de „violarea vieții private” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. În ceea ce privește acțiunea civilă, sunt încălcate dreptul la viață privată, dreptul la demnitate și onoare, dreptul la imagine/reputație.

Vă recomand, totuși, să apelați la serviciile unui avocat, pentru efectuarea acestor demersuri, întrucât ambele acte trebuie întemeiate în drept și în fapt, în mod corect, pentru ca rezultatul să fie cel dorit de către dvs.

Cu stimă,
av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comentarii jignitoare pe facebook Adriana daniela Ciobanu Adriana daniela Ciobanu Buna ziua.Am fost jignita in toate feluriile de fostul concubin pe fb lui personal(pe pagina lui).nu o singura data..de mai multe ori. unde ma pot adresa?si la ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios leorot leorot Buna seara, Intr-o fituica de scandal, publicata online si avand si distribuire pe facebook, s-a scris despre mine un articol compus doar din minciuni ... (vezi toată discuția)
Probleme la școală clasele i - iv marcadrian marcadrian Bună, am postat pe rețeaua de socializare facebook niște poze cu toaletele școli într-o stare deplorabilă, iar situația degenerat putin cu amenințări ... (vezi toată discuția)