avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... RECUPERARAE CHELTUIELI DE JUDECATA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

RECUPERARAE CHELTUIELI DE JUDECATA

Care ar fi caile de recuperare a cheltuielilor de judecata ?
Cel mai recent răspuns: VOVA6 , utilizator 18:39, 8 Februarie 2013
Trebuie sa fiti putin mai exact in intrebarea dumneavoastra. Ati avut un litigiu pe care l-ati castigat? In cadrul acestui litigiu, ati solicitat instantei de judecata sa se pronunte asupra cheltuielilor de judecata, in sensul acordarii acestora? Ati facut dovada cheltuieilor de judecata efectuate (onorariu avocatial - chitanta de la avocat; onorariu expertiza - recipisa de la CEC care se afla in dosar, cheltuieli deplasare - daca sunteti din alta localitate, etc). In situatia in care ati solicitat cheltuielile de judecata si vi s-au acordat, iar hotararea a ramas definitiva si irevocabila, in functie de obiectul litigiului, puteti legaliza si investi hotararea cu formula executorie, urmand sa apelati la serviciile unui executor judecatoresc pentru a pune in executare hotararea mai sus amintita (daca partea care a cazut in pretentii nu isi executa voluntar obligatiile). In situatia in care nu le-ati solicitat, trebuie sa formulati o actiune in pretentii, intemeiata pe art. 274 Cod de Procedura Civila, coroborate cu dispozitiile art.1349 si urm., art. 1381, art. 1386 si urm. din Noul Cod Civil, actiune pe care o veti depune la judecatoria in a carui raza teritoriala are domiciliul partea respectiva. Cu stima.
Super raspuns !!!!!!!! MULTUMESC !!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune recuperare cheltuieli intretinere Mara 30 Mara 30 Am acceptat sa las un prieten sa-mi foloseasca imobilul facandu-i si contract de comodat. desi nu am perceput chirie, dupa 5 luni am constatat ca nu a platit ... (vezi toată discuția)
Care este temeiul de drept ? ddianna ddianna Buna ziua, Care este temeiul de drept pe care se bazeaza cererea de chemare in judecata ce are ca obiect obligarea debitoarei la plata unei sume de bani de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna juridic actiune in pretentii? Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce inseamna ca am fost dat in judecata pentru Pretentii? Ce poate fi asta? 1. Poate fi vorba de cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)