avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate amina10

Activitate amina10

Discuție angajare someri
Am inteles ca la angajarea unei persoane cu statutul de somer se acorda de catre stat 500 lei/lunar firmei angajatoare.Contractul de munca este obligatoriu sa se faca pe 8 ore/zi ?In cazul unui contract pe 2 sau 4 ore se mai acorda cei 500 lei?Multumesc.
As vrea sa mai stiu daca este valabil ceea ce am gasit publicat:"Pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată a şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale firmele sunt scutite pe o perioadă de 12 luni de la plata contribuţiei aferente angajaţilor încadraţi şi primesc lunar o sumă egală cu indicatorul social de referinţă, de 500 lei. Pentru a beneficia de stimulente, compania trebuie să menţină raporturile de muncă cu respectivul angajat timp de 2 ani (angajatul să nu înceteze din motive ce nu ţin de persoana sa) şi să nu aibă întârzieri la plata datoriilor către stat".Daca se angajaeaza o persoana somera peste 45 ani de care contribuitii este scutit angajatorul?
Răspuns la discuția pensionare anticipata
Persoana este de sex femimin, are 54 ani (nascuta in 23/03/1958) cu un stagiu de cotizare 31 ani.La ce varsta poate solicita pensionarea anticipat?Multumesc
Ce stagiu de cotizare trebuie sa indeplineasca o persoana pt a se pensiona anticipat la 55 ani?