Am inteles ca la angajarea unei persoane cu statutul de somer se acorda de catre stat 500 lei/lunar firmei angajatoare.Contractul de munca este obligatoriu sa se faca pe 8 ore/zi ?In cazul unui contract pe 2 sau 4 ore se mai acorda cei 500 lei?Multumesc.
As vrea sa mai stiu daca este valabil ceea ce am gasit publicat:"Pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată a şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale firmele sunt scutite pe o perioadă de 12 luni de la plata contribuţiei aferente angajaţilor încadraţi şi primesc lunar o sumă egală cu indicatorul social de referinţă, de 500 lei. Pentru a beneficia de stimulente, compania trebuie să menţină raporturile de muncă cu respectivul angajat timp de 2 ani (angajatul să nu înceteze din motive ce nu ţin de persoana sa) şi să nu aibă întârzieri la plata datoriilor către stat".Daca se angajaeaza o persoana somera peste 45 ani de care contribuitii este scutit angajatorul?
Persoana este de sex femimin, are 54 ani (nascuta in 23/03/1958) cu un stagiu de cotizare 31 ani.La ce varsta poate solicita pensionarea anticipat?Multumesc