avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Ce stagiu de cotizare trebuie sa indeplineasca o persoana pt a se pensiona anticipat la 55 ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:12, 26 Septembrie 2012
1. Nu asa se pune problema.

2. Spuneti data nasterii persoanei, sexul si stagiul de cotizare (vechimea in munca) si va raspund exact.
Persoana este de sex femimin, are 54 ani (nascuta in 23/03/1958) cu un stagiu de cotizare 31 ani.La ce varsta poate solicita pensionarea anticipat?Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
amina10, utilizator
1. Pentru o femeie nascuta in martie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Fata de datele prezentate de dvs. puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta la 61 de ani, in martie 2019;
- pensie anticipata partiala la 56 de ani, in martie 2014.

3. Pentru a beneficia de pensie anticipata (fara diminuare), la 56 de ani, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 39 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata monalisad monalisad Buna ziua ,ma numesc Pavelina data nasterii 20-03-1958,as dori informatii pentru pensia anticipata. Anii de lucru in Romania sunt 16 si in Italia 11. As dori ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mariapetraru mariapetraru sunt nascuta in 24-03-1958 , am lucrat 16,08 luni pina in 1993 de atunci nu mai lucrez , am 2 nasteri Din septembrie 1993 pina in martie 2006 am fost in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata jarlaeanumarin jarlaeanumarin Mama mea e nascuta in 1958 pe 24 aprilie si are vechime im munca de stat de 31 ani . As dori sa imi spuneti cand ar putea iesi la pensie anticipata. Va ... (vezi toată discuția)