avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Mama mea e nascuta in 1958 pe 24 aprilie si are vechime im munca de stat de 31 ani . As dori sa imi spuneti cand ar putea iesi la pensie anticipata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:47, 13 Ianuarie 2013
1. Pentru o femeie nascuta in aprilie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 1 luna iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Poate solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 61 de ani si 1 luna, in mai 2019;
- pensie anticipata (fara diminuare), la 56 de ani si 1 luna, in luna mai 2014, daca atunci va avea un stagiu de cotizare la pensie de 39 de ani si 1 luna (ii mai trebuie 8 ani si 1 luna);
- pensie anticipata partiala, la 55 de ani si 1 luna, in luna mai 2014, daca atunci va avea un stagiu de cotizare de 31 de ani si 1 luna (ii mai trebuie 1 luna).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea anticipata mihailaelena mihailaelena sunt nascuta in anul 1958 luna ianuarie .Cind pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat?Amvechimea in munca neitrerupta de 31 ani. (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata clava clava Sunt nascuta in februarie 1958. Am 34 ani vechime. Pot iesi anticipat la 57 ani cu vechime 37 ani?/ (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata cboboc cboboc femeie,54ani,nascuta in 1958, mai cand se poate pensiona anticipat si in ce conditii privind plata pensiei (vezi toată discuția)