avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare someri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare someri

Am inteles ca la angajarea unei persoane cu statutul de somer se acorda de catre stat 500 lei/lunar firmei angajatoare.Contractul de munca este obligatoriu sa se faca pe 8 ore/zi ?In cazul unui contract pe 2 sau 4 ore se mai acorda cei 500 lei?Multumesc.
As vrea sa mai stiu daca este valabil ceea ce am gasit publicat:"Pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată a şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale firmele sunt scutite pe o perioadă de 12 luni de la plata contribuţiei aferente angajaţilor încadraţi şi primesc lunar o sumă egală cu indicatorul social de referinţă, de 500 lei. Pentru a beneficia de stimulente, compania trebuie să menţină raporturile de muncă cu respectivul angajat timp de 2 ani (angajatul să nu înceteze din motive ce nu ţin de persoana sa) şi să nu aibă întârzieri la plata datoriilor către stat".Daca se angajaeaza o persoana somera peste 45 ani de care contribuitii este scutit angajatorul?
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
amina10, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:00, 1 Octombrie 2012
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 85.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã pe perioadã nedeterminatã şomeri în vârstã de peste 45 de ani sau şomeri care sunt pãrinţi unici susţinãtori ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare persoanã angajatã din aceste categorii, o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncã sau de serviciu cel puţin 2 ani.
...

2. Agentia de Somaj nu incheie conventie cu angajatorul decat in cazul CIM cu 8 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati 45 ani SFARTZ ANDREEA SFARTZ ANDREEA am primit o stire acum ceva timp referitoare la angajatorii care vor angaja persoane cu varsta de peste 45 ani vor fi scutiti de le anumite taxe, asa este? ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajator in caz de angajare somer peste 45 de ani Cons67 Cons67 Exista prevazut in legislatie vreo facilitate pentru angajator in cazul angajarii unei persoane peste 45 de ani aflate in somaj (scutire/reducere CAS, CASS si ... (vezi toată discuția)
Angajare somer stan camelia stan camelia Sunt PFA si doresc sa angajez un somer cu contract pe perioada nedeterminata, 8 ore. Persoana in cauza are peste 45 ani. Pot? si daca da ce beneficii am ca ... (vezi toată discuția)