avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Facilitati angajator in caz de angajare somer peste 45 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Facilitati angajator in caz de angajare somer peste 45 de ani

Exista prevazut in legislatie vreo facilitate pentru angajator in cazul angajarii unei persoane peste 45 de ani aflate in somaj (scutire/reducere CAS, CASS si altele) ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:14, 8 Iunie 2013
Da.
Conform Legii 76/2002 modificata, art.85

1)Angajatorii care încadreaza în munca pe perioada nedeterminata someri în vârsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor încadrate din aceste categorii, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta în vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 2 ani.


Cititi aici:
[ link extern ] /
[ link extern ]
Da.....angajatorul are facilitati daca angajeaza someri peste 45 ani conform art.85 din legea 76/2002.El va primi o subventie de 500 ron pe fiecare om angajat.
buna ziua as vrea sa stiu daca legea se aplica si pt un angajat care a fost dat in somaj tot de la aceeasi firma
Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 85.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã pe perioadã nedeterminatã şomeri în vârstã de peste 45 de ani sau şomeri care sunt pãrinţi unici susţinãtori ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare persoanã angajatã din aceste categorii, o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncã sau de serviciu cel puţin 2 ani.
...

(6) Nu beneficiazã de facilitãţile prevãzute la alin. (1), (2) şi (5) angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncã sau de serviciu cu persoanele angajate din categoriile prevãzute la aceste alineate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaje la angajarea unei persoane cu varsta de peste 45 de ani duduian duduian Ce avantaje are angajatorul care angajeaza persoane de peste45ani?Multumesc! (vezi toată discuția)
Reangajare persoana somaj RozaMarina RozaMarina Buna ziua, In Martie 2012 am dat in somaj un angajat. As dori sa-l reangajez, desi ar mai avea 3 luni de somaj. Persoana este unic intretinator de familie. ... (vezi toată discuția)
Angajati 45 ani SFARTZ ANDREEA SFARTZ ANDREEA am primit o stire acum ceva timp referitoare la angajatorii care vor angaja persoane cu varsta de peste 45 ani vor fi scutiti de le anumite taxe, asa este? ... (vezi toată discuția)