avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reangajare persoana somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reangajare persoana somaj

Buna ziua,
In Martie 2012 am dat in somaj un angajat. As dori sa-l reangajez, desi ar mai avea 3 luni de somaj. Persoana este unic intretinator de familie. In aceste conditii as putea beneficia de facilitatile privind angajarea persoanelor unici intretinatori de familie, avand in vedere ca a mai fost angajata la firma mea??? Va multumesc pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: RozaMarina , utilizator 16:22, 2 Ianuarie 2013
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 85.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã pe perioadã nedeterminatã şomeri în vârstã de peste 45 de ani sau şomeri care sunt pãrinţi unici susţinãtori ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare persoanã angajatã din aceste categorii, o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncã sau de serviciu cel puţin 2 ani.
...
(6) Nu beneficiazã de facilitãţile prevãzute la alin. (1), (2) şi (5) angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncã sau de serviciu cu persoanele angajate din categoriile prevãzute la aceste alineate.

2. Asadar daca acel somer a fost salariatul dvs. in ultimii 2 ani nu veti putea beneficia de facilitatile prevazute de art.85 din Legea 76/2002.
Va multumesc pentru raspuns! :( Cu stima, Rozalia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati angajator in caz de angajare somer peste 45 de ani Cons67 Cons67 Exista prevazut in legislatie vreo facilitate pentru angajator in cazul angajarii unei persoane peste 45 de ani aflate in somaj (scutire/reducere CAS, CASS si ... (vezi toată discuția)
Conventie somaj CRODICA CRODICA Buna ziua, Societatea a dat in somaj 2 angajati cu 01.02.2013, iar cu data de 04.02.2015 doreste sa-i reincadreze in munca. In acest caz societatea mai poate ... (vezi toată discuția)
Angajati cu varsta peste 50-55 ani maria_2016 maria_2016 Citisem cu ceva timp in urma, ca angajatii care angajeaza persoane cu varste de peste 50-55 ani, beneficiaza de scutiri la plata asigurarilor pentru ... (vezi toată discuția)