avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONVENTIE SOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONVENTIE SOMAJ

Buna ziua,
Societatea a dat in somaj 2 angajati cu 01.02.2013, iar cu data de 04.02.2015 doreste sa-i reincadreze in munca. In acest caz societatea mai poate beneficia de conventie la somaj?
Mentionez ca ambele persoane au peste 45 de ani.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:24, 3 Februarie 2015
Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 85
(1) Angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.
...

(6) Nu beneficiazã de facilitãţile prevãzute la alin. (1), (2) şi (5) angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncã sau de serviciu cu persoanele angajate din categoriile prevãzute la aceste alineate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati angajator in caz de angajare somer peste 45 de ani Cons67 Cons67 Exista prevazut in legislatie vreo facilitate pentru angajator in cazul angajarii unei persoane peste 45 de ani aflate in somaj (scutire/reducere CAS, CASS si ... (vezi toată discuția)
Reangajare persoana somaj RozaMarina RozaMarina Buna ziua, In Martie 2012 am dat in somaj un angajat. As dori sa-l reangajez, desi ar mai avea 3 luni de somaj. Persoana este unic intretinator de familie. ... (vezi toată discuția)
Angajare persoane peste 55 ani maria_iv maria_iv Mai beneficiaza de facilitati angajatorii care angajeaza persoane peste 55 de ani ? Multumesc. (vezi toată discuția)