avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian_21

Activitate Adrian_21

Buna seara,
Va prezint urmatorul caz: am o factura cu o cheltuiala nedeductibila si tva-ul aferent nedeductibil. Este luata pe societate si trebuie inregistrata. Factura este pe luna iunie si va fi platita in luna iulie. Societatea este platitoare lunara de tva si aplica tva la incasare. Dilema mea este cum va aparea aceasta factura in jurnalul de cumparare pe luna iunie? Adica tva-ul neexigibil acum va deveni nedeductibil luna viitoare. Este corect sa apara pe coloana de neexigibil in JC pe iunie?
Va multumesc!
Am nevoie de o reglementare in care sa fie precizat ca o cheltuiala este deductibila daca este facuta in numelele societatii de o persoana terta care nu este asociat sau salariat al societatii respective,
Ideea este ca nu am baza legala care sa imi confirme asta
Bun gasit, am intalnit urmatoarea speta:
un avocat colaborator se deplaseaza in UE pentru a incheia un contract de prestari servicii cu un tert. Factura de cazare este intocmita pe societatea civila de avocati (SCA) si nu pe entitatea lui. As dori sa stiu daca aceasta cheltuiala este deductibila pentru SCA, in ideea in care el ar fi putut lua acea factura pe entitatea lui si apoi sa factureze recuperarea de cheltuieli catre SCA.
Multumesc,