avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta_simon

Activitate nicoleta_simon

ce salariu trebuie sa aiba o femeie de serviciu angajata la o firma al carui obiect principal de activitate sunt instalatiile pentru constructii?
In data de 03.01.2022 am efectuat o operatie de histerectomie totala in urma careia am foat diagnosticata cu cancer ovarian. Am avut concediu medical pana la data de 30.07,2023 dupa care am reluat activitatea. Angajatorul m-a instiintat verbal ca am mai avut 10 zile de concediu de odihna aferent anul 2021 pe care trebuia sa il efectuez pana la 30.06.2023 iar in caz contrar voi pierde si dreptul de a-l efectua si compensarea in bani a acestuia. Avand in vedere ca eu eram in concediu medical si nu aveam cum sa il efectuez pot sa primesc compensarea acestui concediu la incheierea raporturilor de munca. Mentionez ca in prezent sunt in concediu de odihna aferent anului 2022 si am primit decizia de pensionare anticipata pe care o voi transmite angajatorului la terminarea concediului cand as dori sa inchei raporturile de munca si sa solicit compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat pt 2021 si 2023. Este corecta splicitarea mea?
Am lucrat la societatea SC VERACHIM SA Giugiu (fostul Combinat Chimic Giurgiu) in peroada 01.10.1985-30.10.1988 ca inginer stagiar, in anul 2006-2007 am luat o adeverinta in care se mentiona pentru aceasta perioada 75% din timp lucrat in grupa II. Acum cand am depus actele pentru pensie nu am mai gasit adeverinta iar in cartea de munca nu este specificat nimic despre grupa de munca. Pot obtine un duplicat al adeverintei de la lichidatorul judiciar sau din alta parte?
Un SRL cu obiect principal de activitate 4321 - executie instalatii electrice beneficiaza de facilitatile mentionate de actul normativ mentionat? iar daca se acorda si tichete de masa, pentru acestea nu se mai palteste nici o alta taxa catre bugetul de stat? Va multumesc