avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate coraz

Activitate coraz

Buna seara,
am cumparat de curand un apartament, fostul proprietar fiind pana la data vanzarii si Presedinte al asociatiei de proprietari din bloc.

cand am mers la vizionare, nu am gasit afisate ca peste tot listele cu datoriile fiecarui apartament, costuri lunare de intretinere etc.

pt vanzare, dl presedinte si-a emis o adeverinta semnata doar de el, nu si de contabil sau altcineva, cu zero datorii la intretinere si catre asociatie (standard, pentru vanzare).

acum, pe listele cu apartamente, la apt meu apare o datorie de 1000 lei ( aproximativ) ramasa neachitata de fostul proprietar pentru fondul de reparatii al acoperisului.

Decizia privind reparatia acoperisului si strangerea unei sume de aprox 1000 lei pe apt s-a luat cu aprox 1 an in urma; reparatia nu s-a infaptuit pana in prezent, lumea a strans bani de aprox 1 an de zile, unii sunt la zi cu platile, altii nu; cea mai mare datorie e a apt meu - probabil ca dl presedinte stia ca va vinde si n-a mai platit.

dar nici mie nu mi-a spus ca e neplatita.

acum:
in ziua vanzarii, separat de contractul de vanzare/cumparare, eu am semnat cu el un act de mana in care scrie clar ca datoriile de orice natura ale apartamentului de pana la data vanzarii sunt exclusiv ale lui, indiferent cand apar, si cele de la data cand eu devin proprietar - ale mele.

el fireste nu vrea sa plateasca suma de 1000 lei, zice ca el a plecat din bloc si ca nu mai are vreun interes aici.

eu nu vreau nici eu s-o platesc, faptul ca el n-a platit la timp nu cred ca inseamna ca o preiau eu ca datorie, mai ales ca n-am stiut de ea la momentul vanzarii.

asociatia de proprietari zice ca ar fi datoria mea; ca intrucat reparatia nu s-a facut pana a vandut el, daca ar fi platit banii i s-ar fi returnat la plecare.

v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns, cum zice (sau interpreteaza legea): datoria e a lui sau a mea? daca e a lui, ce pasi am de facut pentru ca datoria respectiva sa nu mai apara in dreptul apartamentului meu?

va multumesc!
Răspuns la discuția Program vizita minor
lilian2 a scris:

am facut plangere penala la politie , pentru nerespectarea sentintei
am facut sesizare la protectia copilului
am sunat la telefon in localitatea unde este momentan minora, si am cerut sa se deplasese un echipaj la adresa cunoscuta mie, (nu a fost gasit), a fost chemat la telefon si rugat sa se prezinte la un control de rutina
mi s a raspun tot la telefon de catre un politist de sector, ca fetita este bine si ca i a confirmat politistului ca nu doreste sa vorbeasca cu mine la telefon.
dupa 10 minute mi a trimis mesaj tatal ,(fostul) ca voi plati amenda 1000 ron pentru ca am deranjat echipajul de politie si a fost o sesizare falsa , si o sa mi spele gura prin tribunale...

OAMENI BUNI CE PARERE AVETI ???



pastrati mesajele respective si pregatiti-va si dvs.
nu domnul stabileste ce amenzi sa dea politia. in cazul in care prin absurd se va porni ceva impotriva dvs, veti putea proba cu mesajele scrise.
bine ca e fata bine.
Răspuns la discuția Program vizita minor
pana pe 15 august este mult.
ori va urcati in tren si parcurgeti si dvs urgent cei 500 km si va convingeti de realitate, ori puneti mana pe telefon si gasiti postul de politie de care apartine localitatea respectiva sunati si explicati situatia, cereti ca domnii politisti sa se deplaseze urgent la locatie si sa verifice ca totul e in regula cu copilul dvs.
Explicati ca e vorba de o situatie conflictuala iar la mijloc e un minor de 7 ani, pe care dvs il considerati fara aparare in acest moment, constrans sa faca lucruri impotriva vointei sale, si ca asteptati urgent o confirmare din partea lor ca au vorbit / vazut minora si ca este in siguranta. Eventual sa v=o dea ei la telefon.

Va asigur ca tatal nu va mai avea chef dupa aceasta vizita de nicio o smecherie cu copilul, presupunand ca pana acum a indraznit asa ceva.

Iar daca cumva domnii politisti nu vor sa se deplaseze - o fi mai la tara, mai greu ajunge informatia la ei, explicati-le si dumnealor ca le veti face plangere scrisa la superiorii lor si pe site-ul Min de Interne si ca e posibil sa devina si "vedete de TV" fiindca nu au vrut sa isi faca datoria.

Nu are dreptul sa il ia cu forta, dar nici dvs nu aveti dreptul sa opriti copilul daca acesta isi doreste sa plece cu tatal lui (atentie ca sunt nuante aici!)

Dvs puteti sa nu fiti de acord sa il ia pe copil, fiindca daca tatal are dreptul sa il ceara si dvs aveti dreptul sa nu il dati daca nu considerati benefic pentru copil.

el / sau dvs veti chema politia care vor constata in scris! (asigurati-va de asta) refuzul copilului de a pleca cu tatal. n-ar strica un martor.

atat. in cele 2 saptamani tata ar trebui sa fie ocupat sa isi gaseasca avocat, care sa ii redacteze cererea, sa o semneze, sa o depuna etc. putin probabil sa aiba mare timp de dvs mai mult de un scandal / doua.

veti intra pe judecata cu divortul, el va primi program de vizita si cam atat.

Răspuns la discuția Copii bolnavi in colectivitate
"mucii" nu sunt considerati epidemii de sezon, oricat de verzi si constanti ar fi :(
unitatea de invatamant, daca este privata, nu va lua nici o masura, ea traieste din contributiile lunare platite de parinti.
daca copilul nu e prezent si parintele nu plateste -gradinita iese in pierdere si nu-i convine.
daca parintele e obligat sa plateasca desi nu i se primeste copilul in gradinita, va garantez ca isi va muta copilul, nu e nimeni idiot sa isi piarda serviciul fiindca trebuie sa stea acasa cu copilul bolnav, in timp ce mai si plateste locul in gradinita.
deci, se ajunge la compromisul cu copiii bolnavi in gradinita, care ii imbolnavesc constant si pe ceilalti si din toamna pana in primavara / vara, sunt toti lati.

daca unitatea e de stat, e si mai si: cu 10 lei dati la infirmiere ii da si antibioticul la ore fixe, deci il primeste inclusiv in fazele de maxima virulenta a bolii.
la noi in gradinita a fost rotavirus si in decembrie 2012 si in decembrie 2013. nici macar nu am fost informati, ne-am prins fiecare parinte dupa cum am avut norocul despre ce e vorba; s-a ajuns la spitalizari, scandaluri; s-au retras multi copii, dar au venit altii in loc; s-a musamalizat totul, e un business profitabil in Romania.
si noi am facut reclamatii la dsp, la opc, la inspectorat, la minister: nu s-a miscat nimic.
Ca intr-o tara de oligofreni, raspunsul de la minister a venit prompt: invatamantul prescolar nu este obligatoriu in Romania!!!!

daca vreti cadru legal, exista in Legea invatamantului. Dar va garantez ca nu il aplica nimeni nicaieri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata Doamna, Jos palaria!
Multumesc!
Multumesc!
nu se aplica nimic de la "raspundere civila delictuala"??
Un judecator da o decizie gresita intr-un proces.
Alte 2 instante (una superioara) sustin contrariul.
Prejudiciul: un proces pus pe hold mai bine de 10 luni cu consecinte directe pentru partile implicate.
Poate fi tras la raspundere judecatorul respectiv? imi puteti indica ceva articole din Codul Civil / Penal sau de unde ar trebui sa incep?
Multumesc!
Răspuns la discuția Divort cu sotul necooperant
durate aproximative: 6 luni - 1 an fond (cu tot cu pronuntare); alte 6 luni - 2 ani apel; recurs - .... la mila Domnului...
Deci, poate dura foarte mult.
Sa ii dea ce vrea si sa scape.
Răspuns la discuția Nu vreau sa divortez
Ba da, puteti cere daune morale pe noul cod civil - in instanta - si chiar va sfatuiesc sa o faceti!
Daca se aplica cu larghete custodia comuna, atunci toate articolele din Cod sunt aplicabile, inclusive acesta cu daunele; trebuie sa incepem sa cream precedente.

Insa... daunele se acorda DOAR in cazul desfacerii casatoriei din culpa exclusiva dovedita a sotului.

Daca aveti probe, nervi tari si bani de avocat - cereti-le, aveti sanse mari sa le obtineti!
Succes!