avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan2783

Activitate bogdan2783

multumesc foarte mult de raspuns domnule Popa.

activitatea firmei este de programare cod caen 6201 iar sediul este in apartamentul in care locuiesc(contract de comodat intre mine si firma al carui administrator sunt). Stiti cumva ce obligatii ar trebui sa indeplinesc in acest caz specific si care este amenda daca nu le indeplinesc? Practica este sa se dea amenda din prima sau intai o mustrare si apoi daca in termen de x nu sunt indeplinite conditiile atunci sa se dea amenda?
multumesc foarte mult de raspunsul punctual.
Multumesc de raspuns. Cred ca mai trebuie semnalizate si iesirile.

dotare cu stingatoare daca este cazul.

cand anume nu este cazul sa dotam cu stingatoare incinta. stiti cumva cat este amenda daca nu exista stingator, sau este doar o

Intrebarea este daca nu exista angajati pentru cine anume se respecta aceste norme?
Multumesc foarte mult de raspuns. Ati avut dumneavoastra un astfel de control? Daca da imi puteti da cateva detalii despre cat a durat/ce anume a fost verificat?

Unicitatea sediului se poate vedea foarte usor dintr-un select in baza de date a Registrului Comertului deci nu cred ca este unicul aspect verificat. Mai verifica alte aspecte legat de Acte/PSI/Protectia Muncii?

Buna ziua,

Am depus declaratia 010 pentru ca o microintreprindere nou infiintata sa fie inregistrata in scopuri de TVA si din discutiile de la Administratie am inteles ca va urma un control la sediul social. In ce consta acest control, ce documente/aspecte vor sa verifice?

Multumesc.
o microintreprindere fara angajati risca un control pentru verificarea indeplinirii conditiilor de protectia muncii si PSI? cine anume realizeaza aceste controale cei de la ITM?
Buna ziua,

O microintreprindere fara nici un angajat are obligatii de a indeplini cerintele referitoare la PSI si protectia muncii? Daca da care sunt acestea?

Multumesc.
salut,

se pare ca se aplica doar pentru bunuri nu si pentru servicii conform cu


Punere în aplicare Art. 1531. prin Normă metodologică Norma metodologică din 22.01.2004 de aplicare a Legii nr. 571/20... din 22/01/2004 :
67.
(1) Au obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 1531 din Codul fiscal numai persoanele impozabile care au sediul activităţii economice în România.
(2) Persoanele impozabile prevăzute la art. 126 alin. (4) din Codul fiscal sunt obligate să solicite înregistrarea în scopuri de TVA pentru achiziţii intracomunitare de bunuri conform art. 1531 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, dacă depăşesc plafonul pentru achiziţii intracomunitare de 10.000 euro stabilit conform pct. 2 alin. (5)-(7).
Am observat ca subiectul chiriasilor a fost intens dezbatut pe forum dar nu am tras o concluzie daca ca si proprietar este mai ok sa ai un contract cu chiriasul sau nu.

In situatia in care nu exista contract intre proprietar si chirias care nu mai achita chiria/utilitatile care sunt pasii de urmat pentru evacuarea acestuia?

Multumesc.
Deoarece am investigat problema atat cu expert contabil cat si cu reprezentat legal de la google voi raspunde aici pentru alte persoane in aceeasi situatie(si de asemenea commenturile primite sunt departe de a ajuta pe cineva):

Firma trebuie sa fie inscrisa in ROI pentru a face tranzactii intra-comunitate(in cazul nostru receptionare serviciu). Pentru a fi inscrisa in acest registru trebuie sa fie platitoare de TVA pentru tranzactii internationale(nu neaparat si pentru intern)

Raspuns reprezentant Google:

este cert faptul că va trebui să figurați în ROI, însă pentru cel de-al doilea tip de tranzacție, vă recomand să consultați un expert în acest domeniu


Facebook este in aceeasi situatie sediul lor de pe facturile emise este Dublin, Irlanda