avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce verifica inspectorii pentru aprobarea inregistrarii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce verifica inspectorii pentru aprobarea inregistrarii in scopuri de TVA

Buna ziua,

Am depus declaratia 010 pentru ca o microintreprindere nou infiintata sa fie inregistrata in scopuri de TVA si din discutiile de la Administratie am inteles ca va urma un control la sediul social. In ce consta acest control, ce documente/aspecte vor sa verifice?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bogdan2783 , utilizator 11:05, 24 August 2013
Vor veni la sediu sa filmeze si sa vada daca acesta exista fizic. Ca sa se evite situatiile in care existau 7mii de firme la acelasi sediu. In general, nu ii doare daca chiar acolo iti desfasori activitatea, ci doar daca exista sediul respectiv.
Multumesc foarte mult de raspuns. Ati avut dumneavoastra un astfel de control? Daca da imi puteti da cateva detalii despre cat a durat/ce anume a fost verificat?

Unicitatea sediului se poate vedea foarte usor dintr-un select in baza de date a Registrului Comertului deci nu cred ca este unicul aspect verificat. Mai verifica alte aspecte legat de Acte/PSI/Protectia Muncii?

Da, am trecut personal prin asa ceva. M-am dus la finante am depus toate actele, am fost anuntata ca in ziua X trebuie sa ma duc sa preiau persoana de la finante care va veni in control la sediu. A venit o doamna, a facut poze la sediu. Si atat. A vazut ca exista fizic, ca am o camera pentru firma (pusesem un birou acolo - macar de ochii lumii) si atat. Am dus=o inapoi la sediul finantelor, iar apoi am primit certificatul TVA>
multumesc foarte mult de raspunsul punctual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organ competent inregistrare platitor tva hillfingerr hillfingerr buna ziua, care-i procedura daca vreau ca SRL-ul meu sa fie platitor de TVA? am auzit ca ar trebui realizat un dosar si depus in alta parte nu la ORC, e ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva krompaczki krompaczki Buna ziua, in 15.11.2013 mi-au iesit actele de la ONRC, azi am fost la ANAF sa imi depun dosarul pentru inregistrarea ca platitor de TVA. Dosarul l-am dus ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva la infiintare contstudio contstudio am o firma nou infiintata, cu sediul social la cab avocatului.pot sa o inregistrez ca platitor TVA? daca nu, cum sa procedez? firma are nevoie sa fie ... (vezi toată discuția)