avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasi recomandati pentru evacuare chiriasi fara contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasi recomandati pentru evacuare chiriasi fara contract

Am observat ca subiectul chiriasilor a fost intens dezbatut pe forum dar nu am tras o concluzie daca ca si proprietar este mai ok sa ai un contract cu chiriasul sau nu.

In situatia in care nu exista contract intre proprietar si chirias care nu mai achita chiria/utilitatile care sunt pasii de urmat pentru evacuarea acestuia?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 18:06, 19 Iunie 2013
o actiune pe fond de evacuare
si o actiune de ordonanta pana la solutionarea pe fond

esta mai ok sa ai contract cu chririasul pt ca altfel e evaziune;;adica puscarie


e imbogatire fara justa cauza a chiriasului....daca bea apa si uneori se spala fara sa plateasca utilitatile
Puteti merge pe procedura facultativa privind evacuarea din imobilele folosite sau ocupate fara drept.
Mai intai va trebui sa notificati persoana care ocupa fara drept imobilul,,prin executor judecatoresc, punandu-i in vedere sa elibereze si sa predea imobilul,intr-un termen de cel mult 30 dezile.
Daca la expirarea acestui termen, locatarul a parasit imobilul, puteti intra in posesia lui fara a mai apela la instanta in vederea obtinerii titlului executoriu.
Daca nu-l elibereaza de buna voie,veti merge mai departe si veti solicita instantei sa pronunte o hot executorie de evacuare,ptr lipsa de titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in conditiile unui contract de locatiune intre doua ... marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. In conditiile unui contract de locatiune intre doua persoane fizice, dar cu scopul principal ca locatarul sa reabiliteze si sa repare un imobil ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasii statului vulpedepadure vulpedepadure Buna ziua. Familie de chiriasi ai statului au pierdut proces cu fostii proprietari si au fost evacuati. La primarie au depus cerere pentru o noua locuinta, li ... (vezi toată discuția)
Ce actiune sa introduc? dmdc dmdc va rog,ma puteti lamuri care este diferenta intre a introduce o actiune in raspundere delictuala pentru nerespectarea unui drept de proprietate(folosinta si ... (vezi toată discuția)