avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce actiune sa introduc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce actiune sa introduc?

va rog,ma puteti lamuri care este diferenta intre a introduce o actiune in raspundere delictuala pentru nerespectarea unui drept de proprietate(folosinta si posesie) si a introduce o actiune de imbogatire fara justa cauza.ambele ,cu scopul de a recupera un prejudiciu creat prin ocuparea unei locuinte fara a avea un titlu.
care este mai indicata?
va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
dmdc, utilizator
Cel mai recent răspuns: law_and_order , utilizator 02:46, 20 Mai 2011
actiunea privind imbogatirea fara justa cauza are un caracter subsidiar, cu alte cuvinte o puteti utiliza numai cand ati epuizat toate celelalte actiuni. Daca v-a fost tulburata posesia aveti la indemana actiunile posesorii.
au ocupat casa timp de 4 ani, fara sa plateasca nimic.acum sunt evacuati.noi am fost impiedicati sa folosim(si nici nu am avut posesia) imobilul ,pana acum.asta in conditiile in care eram proprietari incontestabili.din cate stiu, raspunderea presupune ,,vina,, iar imbogatirea, nu!vreau sa plateasca faptul ca mi-au folosit casa fara drept si m-au impiedicat sa ma folosesc de ea timp de 11 ani,fara sa plateasca 1 leu!si nu stiu cum sa formulez actiunea.
apreciez mult faptul ca mi-ati raspuns si va multumesc!!!!
in randurile de mai sus sunt confuza!ei au ocupat casa din anii 90 (prelungiri succesive contracte de inchiriere cu statul)insa pentru ultimii 4 ani exista o hot def si irev care spune ca nu au avut titlu.chirie nu au platit niciodata
Din ce am inteles eu dumneavoastra sunteti proprietar de 4 ani (dar ei au continuat sa stea in acea casa). In prezent au fost evacuati si doriti sa fie obligati sa va plateasca despagubiri. Daca am inteles bine atunci trebuie sa introduceti o actiune in pretentii prin care sa cereti instantei sa-i oblige la o suma de bani (pe care o doriti dumneavoastra) pentru faptul ca v-au tulburat posesia. Din pacate eu nu sunt avocat si nu va pot spune exact cum trebuie sa arate cererea de chemare in judecata dar poate ne ajuta altcineva:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie danamihaela danamihaela In cazul unei actiuni bazate pe art 480 ccic, in urma careia se urmareste acoperirea prejudiciului creat prin nerespectarea atributelor dreptului de ... (vezi toată discuția)
Daune morale pentru imbogatire fara justa cauza ? proces_ro proces_ro As putea cere daune morale de la o persoana care si-a imbogatit necuvenit patrimoniul cu o suma de 13.000 eur prin folosirea casei mele? Acesta a avut o ... (vezi toată discuția)
Calcularea termenului de prescriptie dmdc dmdc Va rog sa ma ajutati! Am avut de-a face cu niste indivizi care au ocupat casa bunicilor, fara titlu, cam 4 ani. I-am evacuat acum 2 ani si 8 luni Pentru o ... (vezi toată discuția)