avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calcularea termenului de prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calcularea termenului de prescriptie

Va rog sa ma ajutati!
Am avut de-a face cu niste indivizi care au ocupat casa bunicilor, fara titlu, cam 4 ani.
I-am evacuat acum 2 ani si 8 luni
Pentru o actiune in raspundere civila delictuala pentru recuperarea prejudiciului creat prin nerespectarea dreptului de proprietate(impiedicarea folosintei si posesiei) cand incepe sa curga termenul de prescriptie?
Eu consider ca de la data cand am cunoscut existenta si intinderea prejudiciului,adica de la momentul in care am reusit sa scap de prezenta lor(de cand i-am evacuat).
Taxa de timbru este mare si nu as vrea sa o platesc degeaba!
In cazul introducerii unei asemenea actiuni,pot sa cer sechestru asigurator?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dmdc , utilizator 01:07, 20 Mai 2011
"raspunderea delictuala civila " presupune 4 conditii. Din cele relatate de Dv. doar puteti formula o cerere in pretentii "lipsa de nefolosinta a locuinte' si ati fost nevoiti sa-l evacuati in baza unui Titlu Executoriu, Termenul de prescriptie privind dreptul la actiune se prescrie in 3 ani, mai aveti 4 luni. Taxa de timbru se calculeaza in functie de pretentiile Dv.
Privind sechestrul asigurator la fel va costa o taxa de timbru.. Faceti cum doriti Dv.
Consultati un avocat...:(
termenul incepe sa curga de la data cand ati obtinut evacuarea lor.ati mai avea patru sa ii dati in judecata.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu cauzat prin lipsa folosintei danamihaela danamihaela In cazul in care locatarii au ocupat imobilul, fara a avea un titlu valabil, timp de 4 ani(conform unei sentinte de evacuare),fara sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Prescriptie danamihaela danamihaela In cazul unei actiuni bazate pe art 480 ccic, in urma careia se urmareste acoperirea prejudiciului creat prin nerespectarea atributelor dreptului de ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dmd75 dmd75 In 14 sept 2010 am formulat o actiune civila pentru acoperirea prejudiciului creat prin lipsa de folosinta a unui imobil pe o perioada de 4 ani.Perioada avuta ... (vezi toată discuția)