avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptia

In 14 sept 2010 am formulat o actiune civila pentru acoperirea prejudiciului creat prin lipsa de folosinta a unui imobil pe o perioada de 4 ani.Perioada avuta in vedere era apr 2004-mart 2008.paratii au fost evacuati in mart 2008,data de la care eu am si decizie a CA in care se spune ca au locuit fara titlu in anii 2004-2008.actiunea mi-a fost admisa in parte, numai pt perioada ian 2007-mart 2008,invocandu-se prescriptia pentru cealalta perioada.temeiul juridic a fost raspundere civila delictuala.Intrebari
1.judecatorul poate invoca prescriptia cu de la sine putere?
2.actiunea se prescrie in termen de 3 de la data cand se cunostea paguba si pe cel responsabil.acoperirea prejudiciului in speta s-a facut prin calcularea beneficiului nerealizat,adica chiria lunara neincasata.se poate invoca faptul ca prejudiciul a fost creat prin neefectuarea unor prestatii succesive si atunci termenul de prescriptie incepe sa curga de la data la care trebuia facuta ultima prestatie?eu asa am gandit cand am introdus actiunea,mi se pare putin fortata alta interpretare.eu nu puteam sa stiu in anii 2005,2006 cand ii evacuez pe indivizi.eu numai in 2008, cand am stiut cat au ocupat ei casa si am avut un document care sa specifice fara echivoc ca au stat fara titlu puteam sa-i dau in judecata si sa le cer acoperirea prejudiciului.in caz contrar introduceam cate o actiune in fiecare luna!!!!?????
Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Prescriptie danamihaela danamihaela In cazul unei actiuni bazate pe art 480 ccic, in urma careia se urmareste acoperirea prejudiciului creat prin nerespectarea atributelor dreptului de ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu cauzat prin lipsa folosintei danamihaela danamihaela In cazul in care locatarii au ocupat imobilul, fara a avea un titlu valabil, timp de 4 ani(conform unei sentinte de evacuare),fara sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila delictuala? danamihaela danamihaela Va rog sa ma ajutati si sa va expuneti parerile in cazul pe care il voi prezenta mai jos! Este vorba de un imobil revendicat si castigat in instanta in ... (vezi toată discuția)