RoloTomassi a scris:
[ link extern ]
Fragment din interviu:
"Mă uitam zilele trecute pe subiectele date la admiterea la INM şi în avocatură. Sincere felicitări celor care au promovat aceste examene, dar sincer să fiu nu cred că ăla care o auzit vreodată de concursul cu conexitate topografică va fi un avocat mai bun decât ăla care nu a auzit de aşa ceva. ªtiu că e aproape imposibil într-un sistem dominat de corupţie şi incompetenţă să dai examene de admitere în profesii juridice în care elementul de bază să nu fie capacitatea de a reproduce cantităţi uluitoare de informaţii, dar ceva nu e bine aici. Sigur că un jude, un procuror sau un avocat trebuie să ştie drept, iar dreptul înseamnă inclusiv o chestie de toceală, de memorare de informaţii, dar nu e suficient. Cunosc judecători care ştiu mai puţină carte decât alţii, dar sunt judecători mai buni. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar cred că dacă am lua toţi judecătorii de tribunal din ţară şi i-am pune să dea examenul de admitere la INM nu ştiu dacă ar trece vreunul. Cu toate astea, sunt judecători mai buni decât INM-iştii. Idem la avocaţi."
M-am uitat ieri pe barem. Numai clasificarea concursului material in topografic si cronologic mi-a mancat 50 de sutimi.
Eu observ ca Mihail Udroiu nu e printre autorii agreati de UNBR insa omul e formator INM si face subiectele la concursurile de admitere la INM/magistratura, deci nu e un neica nimeni.
Plus ca UNBR nu ne-a facut o lista de autori agreati.
Eu am invatat dupa Udroiu si se pare ca am tras cartea necastigatoare.
Am scris la examen despre concurs material omogen si eterogen dar pe asta nu l-au punctat.
Rolo exact asa am patit si eu invatand din Udroiu.Eu am pierdut puncte pretioase aiurea,nu am mai scris si ce infractiune au savarsit complicele si autorul la acea speta,nu am scrisi nici toate categoriile de militari...bine ca am scris concurs omogen si eterogen:))eu sincer 90 %mi-am lut gandul de a fi declarat admis.