avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate kilip

Activitate kilip

Buna seara,
Am o mare problema:am hotarat de comun acord cu sotul meu sa divortam.Momentan locuim intr-un apartament, care este achizitionat in timpul casatoriei.Banii pt acest apartament provin dintr-o vanzare-cump a altui apartament detinut de sotul meu inainte de casatorie, dar eram int-ro relatie.Mentionez ca la cumpararea apartamentului vechi am contribuit si eu cu o suma de bani.Dupa cumparare in acel apartament au fost investiti si alti bani comuni sa nu.La momentul cand s-a realizat cumpararea noului apartament, nu detineam in totalitate suma necesara acestei achizitii(apartamentul a fost achizitionat de la o prietena de familie, urmand ca pana in 2014 sa ii dam diferenta de bani), astfel incat in ctr de vanzare-cump este stipulat acest aspect.
Si in acest apartament au fost investiti bani comuni sau nu.Marea mea problema este ca , acum in urma divortului , ce am dreptul sa primesc.Sunt nelamurita daca se poate imparti acest apartament sau nu.Mentionez ca la mijloc exista si un copil minor, care am stabilit ca va ramane cu mine.
Va rog sa ma ajutati urgent cu aceste lamuriri, deoarece suntem intr-o situatie destul de complicata.
Am urmatoarea problema:sot si sotie, doresc sa divorteze pe cale amiabila.Casatoria dureaza de 15 ani si sunt bunuri acumulate in timpul casatoriei:respectiv un apartament cu 2 camere si o casa de vacanta.Doresc sa stiu cum se pot imparti legal aceste bunuri.Precizez ca la mijloc este si un copil, major, care este copilul tatalui din alta casatorie.Acesta are drept sa primeasca ceva?
multumesc si astept cu interes raspuns
Discuție Tichete cresa
Buna seara,
As vrea sa stiu daca beneficiez de tichetele de cresa, imi este afectat stimulentul de insertie sau poate fi afectata alocatia copilului de pana la 2 ani?
Mentionez ca m-am intors in campul muncii dupa ce fetita a implinit varsta de 1 an si 2 saptamani, desi initial alesesem varianta de 2 ani.De asemenea, doresc sa stiu daca este o cerere tipizata si daca angajatorii privati sunt obligati sa plateasca aceste tichete.
Mentionez ca fetita va merge la cresa din 1 septembrie si este nascuta pe 3 ianuarie 2012.
Multumesc,
Buna ziua,
As vrea sa ma lamurit, va rog pentru urmatoarea situatie.In momentul de fata sunt in crestere copil pe o perioada de 2 ani.Daca ma intorc la munca inainte sa faca copilul 1 an , voi mai primi acel stimulent de 500 ron?Trebuie sa faca copilul 1an sau trebuie sa ma intorc inainte ca acesta sa implineasca varsta de 1 an?Multumesc
Revin si cu o precizare: am citit in lege ca plata indemnizatiei se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit legii 571/2003.
Am citit de asemenea ca pot beneficia in continuare de indemnizatie chiar daca infiintez un PFA .Singura conditie este ca acest PFA sa nu desfasoare nici o activitate, deci sa nu obtina venituri supuse impozitarii.Vreau sa stiu daca acest lucru este adevarat sau nu.

Din cate mi-ati spus dumneavoastra se pare ca imi pot pastra indemnizatia de crestere copil pana cand acesta implineste varsta de 2 ani si imi pot infiinta acest PFA care sa aiba activitate si care sa aiba venituri impozabile.Este corect?
Si daca am optat pentru varianta de 2 ani?Mai primesc acei 500 ron de la stat daca ma intorc pana implineste copilul varsta de 1 an?Nu sunt obligata sa anunt angajatorul actual ca am PFA si lucrez cu un contract de colaborare?
Vreau sa stiu daca ma poate lamuri cineva: in momentul de fata sunt in crestere copil si vreau sa imi schimb locul de munca pana implineste copilul varsta de un an.Noul loc de munca este prin contract de colaborare, respectiv PFA.Cum se poate realiza acest lucru?Mai primesc indemnizatia de la stat de 500 ron pentru faprul ca m-am intors in campul muncii inainte sa implineasca copilul un an?Mai pot pastra si vechiul loc de munca?