Buna seara,
As vrea sa stiu daca beneficiez de tichetele de cresa, imi este afectat stimulentul de insertie sau poate fi afectata alocatia copilului de pana la 2 ani?
Mentionez ca m-am intors in campul muncii dupa ce fetita a implinit varsta de 1 an si 2 saptamani, desi initial alesesem varianta de 2 ani.De asemenea, doresc sa stiu daca este o cerere tipizata si daca angajatorii privati sunt obligati sa plateasca aceste tichete.
Mentionez ca fetita va merge la cresa din 1 septembrie si este nascuta pe 3 ianuarie 2012.
Multumesc,
1. - Alocatia de stat pentru copii si stimulentul de insertie nu sunt afectate de primirea tichetelor de cresa.
- Din Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou sŸi a tichetelor de cresa:
Art. 4
...
(4)Valoarea tichetelor de creşă se cumulează cu alocaţia de stat pentru copii acordată conform prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată, şi cu stimulentul care se acordă la reluarea activităţii în conformitate cu prevederile OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
2. Angajatorii nu sunt obligati sa acorde aceste tichete dar daca o fac au anumite facilitati fiscale (v. Legea 193/2006).
Tichet de cresa
sorinacheis
Ma aflu in Ccc si beneficiez de indemnizatie.Am sa ma intorc la servici cu 60 zile inainte sa implineasca copilul meu 2ani pt a beneficia de stimulent.Pot sa ... (vezi toată discuția)