avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de cresa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de cresa

Cui si in ce conditii se acorda tichetele de cresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 29 Mai 2015
Potrivit dipozitiilor Legii nr.193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă, tichetele de cresa se acorda angajatilor din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale, institutiilor din sectorul bugetar, unitatilor cooperatiste. De asemenea, persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor de cresa.
Conditia este ca acestia sa nu beneficieze de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Tichetele de cresa se acorda la cerere, unuia dintre parinti sau, optional, tutorelui, celui caruia i s-au incredintat copii spre crestere si educare ori in plasament familial, pe baza livretului de familie.

Art. 4 din Legea 193/2006
(1)Tichetele de creşă se acordă la cerere, unuia dintre părinţi sau, opţional, tutorelui, celui căruia i s-au încredinţat copii spre creştere şi educare ori în plasament familial, pe baza livretului de familie.

(2)Tichetele de creşă se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unităţile din sectorul bugetar şi, potrivit prezentei legi, pentru celelalte categorii de angajatori, în limita bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat.

(3)Tichetele de creşă se acordă angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.


(4)Valoarea tichetelor de creşă se cumulează cu alocaţia de stat pentru copii acordată conform prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată, şi cu stimulentul care se acordă la reluarea activităţii în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările ulterioare.
Angajatorul acorfa aceste tichete doar daca el vrea? Multumesc
Intr-adevar, legea prevede ca angajatorii pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou pt mamicile aflate in cic enis enis Mamicile profesoare aflate in cic primesc tichete cadou? (vezi toată discuția)
Acordare tichete cresa catel69 catel69 buna ziua , ma numesc Popa Gabriela si am beneficiat de concediul de crestere al copilului pana la 2 ani , am revenit la servici si vreau sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)