avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare tichete cresa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare tichete cresa

buna ziua , ma numesc Popa Gabriela si am beneficiat de concediul de crestere al copilului pana la 2 ani , am revenit la servici si vreau sa stiu daca pot beneficia
de tichete cresa pana la implinirea varstei de 3 ani al copilului.mentionez ca fregventeaza cresa iar sotul nu primeste tichete.in sperata unui raspuns clar va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 13 Mai 2015
Potrivit Legii nr. 193/2006, tichetele de cresa se pot acorda numai angajatilor care au copii cu varste cuprinse intre 0-3 ani, dar care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Tichetele de cresa se acorda la cerere, unuia dintre parinti sau, optional, tutorelui, celui caruia i s-au incredintat copii spre crestere si educare ori in plasament familial, pe baza livretului de familie.

Prin urmare, legea nu prevede obligativitatea acordarii acestor tichete de cresa.

Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de cresa Eladaela Eladaela Cui si in ce conditii se acorda tichetele de cresa? (vezi toată discuția)
Tichete cadou pt mamicile aflate in cic enis enis Mamicile profesoare aflate in cic primesc tichete cadou? (vezi toată discuția)
Tichete de cresa octavian09 octavian09 Se pot acorda tichete de cresa unui copil de 2 ani si 3 luni in conditiile in care mama naste cel de-al doilea copil va beneficia de concediu de maternitate (1 ... (vezi toată discuția)