avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tichet de cresa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tichet de cresa

Ma aflu in Ccc si beneficiez de indemnizatie.Am sa ma intorc la servici cu 60 zile inainte sa implineasca copilul meu 2ani pt a beneficia de stimulent.Pot sa iau si stimulent si tichet de cresa pana face copilul 3 ani?Mentionez ca sunt cadru militar.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 30 August 2016
Potrovit Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor de cresa si a tichetelor de cadou, parintii care au copii cu varste cuprinse intre 0-3 ani, dar care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pot beneficia, lunar, de tichete de cresa in valoare de 430 de lei, acordate de catre angajator.

Valoarea tichetelor de creşă se cumulează cu alocaţia de stat pentru copii acordată conform prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată, şi cu stimulentul care se acordă la reluarea activităţii în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările ulterioare.(art.4 alin.4din Legea 193/2006)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cresa kilip kilip Buna seara, As vrea sa stiu daca beneficiez de tichetele de cresa, imi este afectat stimulentul de insertie sau poate fi afectata alocatia copilului de pana ... (vezi toată discuția)
Tichete de cresa Eladaela Eladaela Cui si in ce conditii se acorda tichetele de cresa? (vezi toată discuția)
Tichete cadou pt mamicile aflate in cic enis enis Mamicile profesoare aflate in cic primesc tichete cadou? (vezi toată discuția)