avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate Adorinaida

Activitate Adorinaida


Inteleg ca in acest caz nu trebuie depusa nicio declaratie de catre PF, sper ca am inteles corect.

Multumesc pt raspuns
Buna ziua,

In calitate de persoana fizica care obtine venituri in baza unui mandat comercial, iar veniturile sunt cu stopaj la sursa de 16% impozit si contributii, toate find platite catre stat de catre angajator/mandatar...

Ce declaratii trebuie sa depun anual la ANAF si pana in ce data ?

Multumesc
Răspuns la discuția TVA la incasare
Firma este inregistrata in scop de TVA pt ca poate presta si alt fel de servicii-nescutite (dar actualmente nu presteaza decat serv scutite)

In concluzie nu trebuie sa scriu pe factura "TVA la incasare" ?
pt ca nu imi este foarte clar si daca pt a evita posibile probleme scriu pe factura "TVA la incasare" pot aparea neantelegeri/probleme ??

Discuție TVA la incasare
Nelamuriri

- Daca un SRL este inregistrat ca platitor de TVA dar servicile prestate de acesta sunt scutite de TVA (conf. Art. 141, alin. 2, lit a) din Legea nr. 571 / 2003 - Codul Fiscal al Romanie), este obligatoriu sa trec pe factura "TVA la incasare"?

- Daca trec pe factura "TVA la incasare" desi TVA-ul pe factura este zero, pot aparea probleme?

Multumesc
Ce implica trecerea firmei de la platitor de TVA la neplatitor ?

Multumesc
Răspuns la discuția Platitor sau neplatitor de TVA
Sa inteleg ca trebuie trecut SRL-ul ca neplatitor de TVA?
Răspuns la discuția Platitor sau neplatitor de TVA
Activitatea desfasurata da dreptul la deducerea de TVA, acasta neputanduse face decat prin solicitare la ANAF, pt ca serviciile prestate sunt scutite de TVA, conf Art. 141, alin. 2, lit. a - Codul Fiscal ( scutiri de TVA pentru operatiuni din interiorul tarii), deci TVA-ul nu se scade prin emiterea de facturi, in aceasta ordine de idei mai are SRL-ul dreptul sa fie inreg ca platitor de TVA ?
Conform ultimelor acte normative privint TVA-ul, pentru un SRL inregistrat ca platitor de TVA, dar care emite facturi fara TVA (scutit prin Codul Fiscal), este obligatorie trecerea SRL-ului pe statut de neplatitor de TVA sau poate functiona in continuare ca platitor de TVA ?

Multumesc