avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PF contract de mandat (declaratii ANAF)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PF contract de mandat (declaratii ANAF)

Buna ziua,

In calitate de persoana fizica care obtine venituri in baza unui mandat comercial, iar veniturile sunt cu stopaj la sursa de 16% impozit si contributii, toate find platite catre stat de catre angajator/mandatar...

Ce declaratii trebuie sa depun anual la ANAF si pana in ce data ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adorinaida , utilizator 14:50, 23 Februarie 2013
Buna ziua,

In cazul in care vi s-au retinut contributiile iar impozitul retinut este de 16%, va sunt incidente prevederile art.83, alineatul (3) din Codul fiscal care spune:
Nu se depun declaraţii privind venitul realizat pentru următoarele categorii de venituri:
b) venituri din activități menționate la art. 52 alin. (1) lit. a)—c), a căror impunere este finală potrivit prevederilor art. 52^1;

Numai bine

Inteleg ca in acest caz nu trebuie depusa nicio declaratie de catre PF, sper ca am inteles corect.

Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 200 - trebuie depusa pentru veniturile cu retinere la sursa? MonyR2009 MonyR2009 Buna ziua! Stiu ca este o intrebare pusa pe ultima suta de metri, dar astazi am fost informata de aceasta situatie si nu stiu cum sa procedez. Pentru niste ... (vezi toată discuția)
Conventie civila sau contract de comision srl/pf Invictus Invictus Salutare tuturor. Am si eu o mica nelamurire: se poate utiliza de catre un SRL o conventie civila sau un contract de comision, prin care respectivul SRL se ... (vezi toată discuția)
Repartizarea dividendelor Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In cazul in care dupa aprobarea repartizarii dividendelor in sedinta AGA de la 31.12.2009,si inreg. contabile aferente inainte si dupa aprobarea ... (vezi toată discuția)