avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratia 200 - trebuie depusa pentru veniturile cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratia 200 - trebuie depusa pentru veniturile cu retinere la sursa?

Buna ziua!
Stiu ca este o intrebare pusa pe ultima suta de metri, dar astazi am fost informata de aceasta situatie si nu stiu cum sa procedez.
Pentru niste venituri primite in 2014, cu retinere la sursa a impozitului de 16% (fara plata de CAS sau CASS intrucat sunt angajata- conform adeverintei de la firma colaboratoare) - trebuie sa mai depun declaratia 200?
Cei de la contabilitatea firmei respective au spus ca nu, dar astazi am aflat de la o cunostinta ca ar fi trebuit, iar astazi este ultima zi - o mai pot depune la posta cu confirmare de primire...
Stiu ca au fost mai multe schimbari in codul fiscal si nu numai, de aceea va rog sa ma ajutati cu acesta informatie, intrucat nu as vrea sa primesc amenda doar pentru ca am fost informata gresit #-o

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:40, 25 Mai 2015
Da, se declara si veniturile cu retinere la sursa si atasat la declaratie dovada ca a fost platit impozitul . Aceasta dovada o solicitati de la societatea care va platit impozitul. Puteti trimite declaratia si prin posta cu confirmare de primire , dar pe confimare transmis cu data de azi, 25 mai
Multumesc pentru raspuns!
Cautand acum detalii am mai dat peste un site (banuiesc oficial - [ link extern ] )
si am gasit urmatoarea informatie:
1.1.6. Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele fizice pentru care impozitul reţinut de plătitorii de venituri este final, potrivit opţiunii contribuabililor, în conformitate cu prevederile Codului fiscal. - See more at: [ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
MonyR2009, utilizator
Cred ca au dreptate cei de la firma.

Sper sa nu interpretez gresit, insa de aici rezulta ca in conditiile descrise de dvs. (contributii platite de prima firma angajatoare si stopaj la sursa 16% la a doua) nu aveti obligatia de a depune declaratia:
[ link extern ]
Insa daca ati inregistrat contractul la ANAF ar fi bine sa expediati rapid declaratia + adeverinta, asa cum ati fost sfatuita mai sus.
Va multumesc!
Nu am inregistrat un contract la anaf - a fost incheiata o conventie de colaborare sau asa ceva.
Inseamna ca e in regula :) 16% datorati statului, 16% s-a platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila, impozit retinut la sursa, mai trebuie depusa declaratie la finante? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. In anul 2012, am avut o conventie civila, in care scrie, citez: \\"prestatorul opteaza pentru impozitarea veniturilor realizate ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Intrebare - declaratie 200 pentru 2014 Dinu _ Dinu _ In anul 2014 am avut un contract pt drepturi de autor, cu o firma, pentru o activitate punctuala. Conform contractului, toate contributiile au fost ... (vezi toată discuția)
Declaratia de venit 2014 afd17 afd17 buna ziua, va rog sa imi spuneti daca am obligatia de a depune declaratia de venit,in conditiile in care venitul din salariu este impozitat la sursa cu ... (vezi toată discuția)