avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Conventie civila, impozit retinut la sursa, mai ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Conventie civila, impozit retinut la sursa, mai trebuie depusa declaratie la Finante?

Buna ziua.

In anul 2012, am avut o conventie civila, in care scrie, citez: "prestatorul opteaza pentru impozitarea veniturilor realizate ca urmare a incheierii acestei conventii civile potrivit art.52 indice 1 din Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Beneficiarul are obligatia calculului impozitului final prin retinere la sursa la momentul platii veniturilo prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului brut, a calculului prin retinere la sursa la momentul platii veniturilor a contributiilor la fondul de sanatate de 5,5% si a celor la fondul de asigurari sociale de 10,5%."
Trebuie sa depun si eu o declaratie la Finante, anul acesta privind aceste venituri realizate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Monica , utilizator 11:18, 28 Ianuarie 2013
Da, veti depune declaratia 200 privind veniturile realizate, aferente anului 2012.
Termenul limita este 25.05.2013.
1.1.6. Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele fizice pentru care impozitul reţinut de plătitorii de venituri este final, potrivit opţiunii contribuabililor, în conformitate cu prevederile din Codul fiscal.

Cazul descris de mine nu este cel de la 1.1.6.? Respectiv, nu mi s-au platit sumele nete de catre beneficiarul conventiei, iar impozitul a fost retinut o data? Voi mai primi inca o decizie de impunere?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
Silvia Monica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 200 si 205 miami miami Daca angajatorul depune declaratia 205 pentru veniturile realizate in 2012 de persoanele cu care a avut incheiate contracte prestari servicii sau conventii ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Accident de munca... Ramona24 Ramona24 Buna ziua. In baza unui contract de autor(pe o perioada de 7luni)un artist strain a prestat in cadrul unei institutii publice de cultura.In baza contractului ... (vezi toată discuția)