In anul 2012, am avut o conventie civila, in care scrie, citez: "prestatorul opteaza pentru impozitarea veniturilor realizate ca urmare a incheierii acestei conventii civile potrivit art.52 indice 1 din Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Beneficiarul are obligatia calculului impozitului final prin retinere la sursa la momentul platii veniturilo prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului brut, a calculului prin retinere la sursa la momentul platii veniturilor a contributiilor la fondul de sanatate de 5,5% si a celor la fondul de asigurari sociale de 10,5%."
Trebuie sa depun si eu o declaratie la Finante, anul acesta privind aceste venituri realizate?
1.1.6. Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele fizice pentru care impozitul reţinut de plătitorii de venituri este final, potrivit opţiunii contribuabililor, în conformitate cu prevederile din Codul fiscal.
Cazul descris de mine nu este cel de la 1.1.6.? Respectiv, nu mi s-au platit sumele nete de catre beneficiarul conventiei, iar impozitul a fost retinut o data? Voi mai primi inca o decizie de impunere?
Declaratia 200 si 205
miami
Daca angajatorul depune declaratia 205 pentru veniturile realizate in 2012 de persoanele cu care a avut incheiate contracte prestari servicii sau conventii ... (vezi toată discuția)
Accident de munca...
Ramona24
Buna ziua.
In baza unui contract de autor(pe o perioada de 7luni)un artist strain a prestat in cadrul unei institutii publice de cultura.In baza contractului ... (vezi toată discuția)