avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 200 si 205
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 200 si 205

Daca angajatorul depune declaratia 205 pentru veniturile realizate in 2012 de persoanele cu care a avut incheiate contracte prestari servicii sau conventii civile, cu retinere la sursa a tuturor contributiilor si a impozitului aferent, mai este necesara depunerea declaratiei 200 de catre persoanele beneficiare ale veniturilor obtinute de la unitatea angajatoare?
Cel mai recent răspuns: miami , utilizator 15:03, 4 Februarie 2013
BUna ziua,

Daca impozitul retinut la sursa a fost final(adica 16%), iar acestea sunt singurele venituri realizate, atunci nu mai depuneti declaratia 200. Potrivit punctului 1.1.6 din instructiunile privind completarea şi depunerea formularului 200 "Declarație privind veniturile realizate din România”Cod 14.13.01.13:
Nu au obligația depunerii declarației, persoanele fizice pentru care impozitul reținut de plătitorii de venituri este final, potrivit opțiunii contribuabililor, în conformitate cu prevederile Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Numai bine,
Multumesc de raspuns....
Doar ca unele persoane au incheiate si contracte individuale de munca cu aceeasi unitate sau cu alt angajator. Deduc ca raspunsul este acelasi: nu au obligatia de a depune si ei declaratia 200. Adevarat?
Cata vreme impozitul retinut este final, nu se depune. De altfel veniturile obtinute in baza contractului de munca nu fac obiectul raportarilor prin declaratia 200.
Va multumesc pentru rapiditatea si claritatea raspunsurilor dvs. !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre declaratia 205 ContSters138151 ContSters138151 O firma cu obiect de activitate \"comert cu amanuntul\"care a desfasurat activitate doar 3 luni in anul 2009 dupa care si-a incetat activitatea a primit o ... (vezi toată discuția)
Conventie civila, impozit retinut la sursa, mai trebuie depusa declaratie la finante? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. In anul 2012, am avut o conventie civila, in care scrie, citez: \\"prestatorul opteaza pentru impozitarea veniturilor realizate ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 - trebuie depusa pentru veniturile cu retinere la sursa? MonyR2009 MonyR2009 Buna ziua! Stiu ca este o intrebare pusa pe ultima suta de metri, dar astazi am fost informata de aceasta situatie si nu stiu cum sa procedez. Pentru niste ... (vezi toată discuția)