Multumesc, asa cum banuiam, are dreptul la jumatate de chirie.
Bunurile sunt comod partajabile in natura - dar ne costa f. mult sa o facem, mai ales de la 1 oct
Inteleg ca variante de partaj:
* tranzactie in instanta (intelegere) probabil un cost de cel putin 3% din valoare
* partaj la notar (intelegere) - taxe notariale pe grile...costuri suficient de mari
Exista varianta unei intelegeri in fata cuiva ? - intocmita astfel ca fiecare sa aiba drept de folosinta exclusiva a proprietatii sau dreptul de a incasa 100% banii din vanzarea viitoare a unei proprietati comune - fara a avea probleme ulterioare (nerespectarea intelegerii).
Va multumesc foarte mult pentru precizari suplimentare.
Buna ziua,
Am 2 intrebari care ma chinuie de ceva vreme, va rog:
In cazul in care imi desfasor activitatea profesionala intr-un spatiu proprietate comuna cu fostul sot (sediu de firma contract de inchiriere) - sunt obligata sa ii cedez 1/2 chirie incasata ? Cum pot evita acest lucru pana cand finalizam partajul, - o renuntare la creanta semnata in fata avocatului (?) la notar (?) ar putea rezolva problema ?
Ce modalitate ar fi: ce fel de intelegere si unde sa fie ea intocmita astfel ca fiecare sa aiba drept de folosinta exclusiva a proprietatii sau dreptul de a incasa 100% banii din vanzarea viitoare a unei proprietati comune, dupa divort - Evident ca este vorba de o impartire a 2 proprietati fiecare cu a lui.
Multumesc.
sa speram. Practic cererea are data postei 28 sept, inregistrata la judecatorie pe 8 oct si termen pe 22 nov. In citatie se specifica sa evaluez bunurile si sa timbrez cu 3% din valoarea acestora cererea. Cu alte cuvinte ...?
Va multumesc in avans pentru orice informatii.
Buna ziua,
Va rog sa-ma lamuriti:
- autoturism in folosinta mea de 2 ani dar cumparat dupa introducerea cererii de divort dar inainte de emiterea sentintei civila - intra la bunuri comune partajabile ? La ce valoare (mai am de dat 6000 eur) ?
- autoturism in folosinta lui exclusiva de 2 ani de zile (nr. personalizat) care nu este cumparat pe numele lui - intra la bunuri comune partajabile ?
La ce valoare se aplica taxa de timbru si pentru proprietati imobile, in caz de partaj amiabil prin mediere la primul tremen ?
Va multumesc mult.
Care este practica vis a vis de (ne) plata (sau rambursarea) taxei judiciare de timbru, in cazul de partaj in instanta prin mediere - daca cererea a fost depusa la sfarsitul lui septembrie si avand in vederea modificarile de la 1 oct -?
"Cererea adresata instantei, privind pronuntarea unei hotarari care sa consfinteasca intelegerea partilor rezultata din acordul de mediere, este scutita de plata taxei judiciare de timbru, cu exceptia cazurilor in care acordul de mediere priveste transferul dreptului de proprietate asupra unui bun imobil, a altor drepturi reale, partaje si cauze succesorale.”