avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj amiabil prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj amiabil prin mediere

Buna ziua,
Va rog sa-ma lamuriti:
- autoturism in folosinta mea de 2 ani dar cumparat dupa introducerea cererii de divort dar inainte de emiterea sentintei civila - intra la bunuri comune partajabile ? La ce valoare (mai am de dat 6000 eur) ?
- autoturism in folosinta lui exclusiva de 2 ani de zile (nr. personalizat) care nu este cumparat pe numele lui - intra la bunuri comune partajabile ?
La ce valoare se aplica taxa de timbru si pentru proprietati imobile, in caz de partaj amiabil prin mediere la primul tremen ?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: CONFINANCE , utilizator 11:31, 11 Octombrie 2012
1. Pai in legatura cu primul aspect, daca erati despartiti in fapt si fiecare convietuiati separat nu ar trebui sa intre la masa, intru cat a fost achizitionata numai prin eforturile dvs proprii. Tb sa precizati acest lucru prin cerere daca s-a cerut si partajarea acestuia si tb sa faceti dovada ca este bunul dvs propriu.
2.daca este proprietatea altei persoane nu intra la masa.
3.Taxa de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile. Restituirea taxei din pacate nu mai este posibila pentru ca legea medierii s-a midificat. Acest lucru a fost posibil pana la data de 1.10.2012
Autoturismul nu intra la partaj, doar bunurile obtinute in timpul convietuiri. Exceptie daca suma de bani a fost obtinut in timpul convietuire sau ca rezultat al acesteia.
ART. 59^2
Cererea adresată instanţei, privind pronunţarea unei hotărâri care să consfinţească înţelegerea părţilor rezultată din acordul de mediere, este scutită de plata taxei judiciare de timbru, cu excepţia cazurilor în care acordul de mediere priveşte transferul dreptului de proprietate asupra unui bun imobil, a altor drepturi reale, partaje şi cauze succesorale.
Pentru bunurile mobile faceti partajul la mediator si nu veti plati nicio taxa. Transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile se face prin act sub semnatura privata. Mergeti la mediator, solutionati partajul amiabil, incheiati acordul de mediere si puneti-l in aplicare. Nu este cazul sa cheltuiti bani inutil.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la notar sau mediator Delia_DNL Delia_DNL Buna ziua, Sunt casatorita de multi ani si detin impreuna cu sotul meu un apartament ( primit de la parintii mei, utilatat si mobilat ) si un teren la sat ( ... (vezi toată discuția)
Se mai restituie 50% din taxa jud. de timbru ? carsteaverginica carsteaverginica buna ziua .daca la prima zi de sedinta (fond) am semnat o tranzactie succesorala , putem cere reducerea taxei jud. de timbru ? nu am avut mediator , ci ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru simonapauna2004 simonapauna2004 Buna seara!Daca ma poate ajuta cineva in legatura cu taxa de timbru daca o mai pot recupera.Dupa ce am terminat divortul,am bagat partajul in anul 2010 ,dar ne ... (vezi toată discuția)