buna ziua .daca la prima zi de sedinta (fond) am semnat o tranzactie succesorala , putem cere reducerea taxei jud. de timbru ? nu am avut mediator , ci avocatii au redactat tranzactia . va multumesc.
Dispozitia nu este aplicabila in cazul tranzactiilor judiciare, ci doar acordurilor de mediere.
Pentru incuviintarea acordurilor de mediere care privesc transferul dreptului de proprietate ori a altui drept real, cat si a cauzelor si partajelor succesorale, taxa de timbru se calculeaza conform art 11. din OUG 80/2013:
(1) Alte categorii de cereri se taxeaza dupa cum urmeaza: a) cereri prin care partile solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa consfinteasca intelegerea partilor, inclusiv cand este rezultata din acordul de mediere — 20 lei;
in cazurile in care intelegerea sau acordul de mediere priveste transferul dreptului de proprietate sau al altui drept real asupra unuia ori mai multor bunuri imobile, la aceasta suma se adauga 50% din valoarea taxei care s-ar datora pentru actiunea in revendicare a bunului cu valoarea cea mai mare dintre bunurile care fac obiectul dreptului real transferat. in cazui in care intelegerea sau acordul de mediere are ca obiect partajul, la taxa fixa se adauga 50% din valoarea taxei calculate potrivit art. 5; -
Taxa de timbru
simonapauna2004
Buna seara!Daca ma poate ajuta cineva in legatura cu taxa de timbru daca o mai pot recupera.Dupa ce am terminat divortul,am bagat partajul in anul 2010 ,dar ne ... (vezi toată discuția)