postul nu a fost desfiintat , a fost ocupat pe rand de mai multi angajjati. ; instanta a procedat corect pt a impiedica anumite repercursiuni din partea angajatorului asupra mea ; insa angajatorul nu elibereaza adev de vechime si adev contributiilor pt somaj . multumesc pentru raspuns.
" Anulează decizia de concediere nr. 941/04.X.2011, obligă intimata să plătească contestatorului despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate de care ar fi beneficiat salariatul perioada 10.X.2011-21.X1.2012. Respinge cererea de reintegrare în postul deţinut anterior desfacerii contractului individual de muncă. Obligă intimata să întocmească şi să-i comunice nota de lichidare şi adeverinţa actualizată care să ateste vechimea în muncă "
am castigat atat la Tribunal cat si la Curtea de Apel litigiul cu angajatorul insa acesta dupa ce am facut cererea de restituire a salariilor compensatorii si a actelor ce atesta vechimea in munca si a contributiilor de somaj nu am primit decat salariile nete (nu stiu daca e corecta suma primita ) pentru ca angajatorul spune ca hotararea Tribunalului nu m-a incadreaza ca salariat :"respinge cererea de reintegrare in postul detinut anterior desfacerii contractului de munca " si ca atare nu am cum sa obtin actele de vechime si contributii la somaj ; eu am contestat decizia de incetare a contractului de munca( contract pe perioada determinata ) ca fiind ilegala.
vreau sa-mi spuneti care e formula de calcul a salariului brut si net ( salar brut 2112/net 1500 ) pe perioada 10.10.2011-21.11.2012 sau care sunt sumele pt fiecare salar.
ce trebuie sa fac sa obtin si actele necesare pt somaj cat si cele ce atesta vechimea in munca?
Buna ziua!
Ce formalitati trebuiesc incheiate intre un salariat si angajator in momentul revenirii la serviciu din concediu de crestere si ingrijire copil al salariatului?
" 2. Nu este nula o decizie care nu are semnatura departamentului juridic ... sanctiunea nulitatii absoluta a unei astfel de decizii este aplicata numai in situatiile prevazute de legislatia in materie ...
Nulitatea unei decizii de incetare a raportului de munca se aplica in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de forma si/sau de fond necesare emiterii acesteia."
exista vreo prevedere in acest sens si unde o gasesc?
la pct 1 era tocmai invers : daca o persoana ce a fost in CCC si a revenit la munca ( numai 1 zi ) poate sa ceara sa revina in CCC pt ca nu depasise termenul de 2 ani la care ar avea dreptul?
la pct 3 semnaturile sunt ale unor persoane din departamentul resurse umane.
Buna ziua!
Am fost angajat pe o perioada determinata pentru a inlocui o persoana plecata in concediu de crestere si ingrijire copil ; dupa jumatate din perioada determinata mi s-a imanat o decizie de incetare contract pe motiv ca titularul postului a facut cerere de reintoarcere la munca insa acesta nu a revenit nici pana in acest moment ( nici macar o o zi nu a fost prezent ) desi a trecut aproape un an de zile de la primirea deciziei de incetare contract si automat a dreptului de a mai fii angajatul acelei firme. Motivul lor a fost ca titularul s-a reintors in concediu de crestere si ingrijire copil si intre timp a fost angajata o alta persoana in locul titularului tot pe o perioada de terminata. Am chemat in instanta firma si tribunalul mi-a dat dreptate in sensul ca a fost concediere si nu s-a respectat contractul de munca dar s-a facut recurs. Am 3 intrebari la care caut lamurire si anume:
1) o persoana care a fost in CCC poate reveni in acelasi concediu dupa 1 zi de munca? ;
2) decizia de incetare nu are semnatura departamentului juridic si eu o consider nula, este nula sau nu?;
3) recursul nu are semnatura departamentului juridic si aici consider acelasi lucru ca la pct. 2 .
Vreau sa stiu pt fiecare pct in parte in ce art. de lege/ordonata sint specificate daca aceste lucruri sunt posibile si legale in acelasi timp.