avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere sau incetare contract?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere sau incetare contract?

Buna ziua!
Am fost angajat pe o perioada determinata pentru a inlocui o persoana plecata in concediu de crestere si ingrijire copil ; dupa jumatate din perioada determinata mi s-a imanat o decizie de incetare contract pe motiv ca titularul postului a facut cerere de reintoarcere la munca insa acesta nu a revenit nici pana in acest moment ( nici macar o o zi nu a fost prezent ) desi a trecut aproape un an de zile de la primirea deciziei de incetare contract si automat a dreptului de a mai fii angajatul acelei firme. Motivul lor a fost ca titularul s-a reintors in concediu de crestere si ingrijire copil si intre timp a fost angajata o alta persoana in locul titularului tot pe o perioada de terminata. Am chemat in instanta firma si tribunalul mi-a dat dreptate in sensul ca a fost concediere si nu s-a respectat contractul de munca dar s-a facut recurs. Am 3 intrebari la care caut lamurire si anume:
1) o persoana care a fost in CCC poate reveni in acelasi concediu dupa 1 zi de munca? ;
2) decizia de incetare nu are semnatura departamentului juridic si eu o consider nula, este nula sau nu?;
3) recursul nu are semnatura departamentului juridic si aici consider acelasi lucru ca la pct. 2 .
Vreau sa stiu pt fiecare pct in parte in ce art. de lege/ordonata sint specificate daca aceste lucruri sunt posibile si legale in acelasi timp.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
asasin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 27 Septembrie 2012
asasin a scris:

......
1) o persoana care a fost in CCC poate reveni in acelasi concediu dupa 1 zi de munca? ;
2) decizia de incetare nu are semnatura departamentului juridic si eu o consider nula, este nula sau nu?;
3) recursul nu are semnatura departamentului juridic si aici consider acelasi lucru ca la pct. 2 .
Vreau sa stiu pt fiecare pct in parte in ce art. de lege/ordonata sint specificate daca aceste lucruri sunt posibile si legale in acelasi timp.

1 O persoana care intra in CCC , pote sa revina la locul de munca si dupa o zi de concediu ... nu exista nicio interdictie legala in acest sens.

2. Nu este nula o decizie care nu are semnatura departamentului juridic ... sanctiunea nulitatii absoluta a unei astfel de decizii este aplicata numai in situatiile prevazute de legislatia in materie ...
Nulitatea unei decizii de incetare a raportului de munca se aplica in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de forma si/sau de fond necesare emiterii acesteia.

3. Cererea de recurs daca poarta semnatura angajatorului este valabila ... legea nu prevede ca o actiune in justitie este valabila daca poarta si semnatura departamentului juridic.
la pct 1 era tocmai invers : daca o persoana ce a fost in CCC si a revenit la munca ( numai 1 zi ) poate sa ceara sa revina in CCC pt ca nu depasise termenul de 2 ani la care ar avea dreptul?
la pct 3 semnaturile sunt ale unor persoane din departamentul resurse umane.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
asasin, utilizator
Da, poate reveni in CCC acea persoana ....

Pentru pct.3 puteti solicita instantei ca angajatorul sa specifice daca isi insuseste recursul intrucat semnatura apartine unor persoane din cadrul D.R.U. ....adica, invocati ca acele persoane nu aveau competenta de a semna recursul.
in ce lege si ce articol gasesc ca poate reveni in CCC chiar daca a intrerupt acest concediu chiar si cu 1 zi ?
Verificati OUG nr.148/2005 si Normele de aplicare ale acesteia .... sau OUG nr.111/2010 si Normele de aplicare ale acesteia, daca copilul s-a nascut incepoand cu data de 01.01.2011.

Alte discuții în legătură

Contestare sanctiune cu avertisment cyan cyan 1. Se poate considera nula o decizie de sanctionare cu avertisment conform art. 248 alin. 1 lit a) daca nu sunt mentionate cele prevazute la art. 252 alin. ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca ca si sanctiune diaconeasca diaconeasca Sunt consilier juridic la o institutie si am desfacut contractul de munca al unei persoane in baza art. art. 264, alin. 1, lit. f, - desfacerea disciplinara ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare macaroana macaroana Buna ziua ,as dori si eu o lamurire despre o decizie de sanctionare.Faptele s-au petrecut in felul urmator:(sunt asistentul directorului)intr-o zi a sunat ... (vezi toată discuția)