Buna ziua!
Am fost angajat pe o perioada determinata pentru a inlocui o persoana plecata in concediu de crestere si ingrijire copil ; dupa jumatate din perioada determinata mi s-a imanat o decizie de incetare contract pe motiv ca titularul postului a facut cerere de reintoarcere la munca insa acesta nu a revenit nici pana in acest moment ( nici macar o o zi nu a fost prezent ) desi a trecut aproape un an de zile de la primirea deciziei de incetare contract si automat a dreptului de a mai fii angajatul acelei firme. Motivul lor a fost ca titularul s-a reintors in concediu de crestere si ingrijire copil si intre timp a fost angajata o alta persoana in locul titularului tot pe o perioada de terminata. Am chemat in instanta firma si tribunalul mi-a dat dreptate in sensul ca a fost concediere si nu s-a respectat contractul de munca dar s-a facut recurs. Am 3 intrebari la care caut lamurire si anume:
1) o persoana care a fost in CCC poate reveni in acelasi concediu dupa 1 zi de munca? ;
2) decizia de incetare nu are semnatura departamentului juridic si eu o consider nula, este nula sau nu?;
3) recursul nu are semnatura departamentului juridic si aici consider acelasi lucru ca la pct. 2 .
Vreau sa stiu pt fiecare pct in parte in ce art. de lege/ordonata sint specificate daca aceste lucruri sunt posibile si legale in acelasi timp.
" 2. Nu este nula o decizie care nu are semnatura departamentului juridic ... sanctiunea nulitatii absoluta a unei astfel de decizii este aplicata numai in situatiile prevazute de legislatia in materie ...
Nulitatea unei decizii de incetare a raportului de munca se aplica in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de forma si/sau de fond necesare emiterii acesteia."
exista vreo prevedere in acest sens si unde o gasesc?
Exista tratate de drept civil in care se explica cazurile de nulitate absoluta ale unui act juridic sau tratatele de dreptul muncii in care se explica ce trebuie sa contina o decizie de incetare a raportului de munca ... inclusiv , in Codul Muncii unde se prevede ce trebuie sa contina o decizie de incetare a raportului de munca nu se prevede sanctiunea nulitatii ...
Exista cumva vreo prevedere legala care sa va sustina punctul de vedere? ... din cate stiu eu, nu exista ..