1. Asa cum ati mentionat mai sus, conf art 252 alin 2 CM "sub sancţiunea nulităţii absolute, în decizie se cuprind în mod obligatoriu....". Deci daca decizia nu este intocmita corespunzator, atunci instanta poate dispune anularea deciziei.
2. In ceea ce priveste comunicarea ei, decizia se poate comunica personal, pe baza de semnatura, sau prin posta cu confirmare de primire, la domiciliul salariatului. Cand se comunica la domiciliu, comunicare este valida indiferent de persoana care a semnat confirmarea de primire.
3. O actiune in instanta este necesara doar daca sanctiunea disciplinara are si alte efecte secundare (ex. nu mai este promovat in functie pe o anumita perioada de timp).
Fiind un act unilateral, consider ca angajatorul il poate anula doar inainte de a produce efecte juridice. Dar fiind vorba de avertisment scris, acesta produce efecte la data comunicarii, in consecinta nu se poate anula decat de Tribunal.
Totusi exista opinii care sustin contrariul:
[ link extern ]
Conf art 248 alin 3 CM sancţiunea disciplinară
se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă salariatului nu i se aplică o nouă sancţiune disciplinară în acest termen. Radierea sancţiunilor disciplinare se constată prin decizie a angajatorului emisă în formă scrisă.