avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca ca si sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca ca si sanctiune

Sunt consilier juridic la o institutie si am desfacut contractul de munca al unei persoane in baza art. art. 264, alin. 1, lit. f, - desfacerea disciplinara a contractului individual de munca (inainte de republicarea codului). Am fost actionati in judecata si judecatorul in mod evident a considerat ca am facut o mare eroare ca nu ne-am intemeiat decizia pe art. 61 din codul muncii nerepublicat.
Va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:09, 22 Iunie 2011
Dumneavoastra ati facut referire la acel articol care cuprindea sanctiunile ce se pot aplica nu la articolul care prevedea obligatia angajatului si care a fost incalcata.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Bravo salariatului care a aprofundat bine codul muncii desi meseria lui poate nu avea de aface cu pregatirea juridica.=D>
Sfatul: chiar daca diploma ati obtinut-o printr-o forma de invatamant, pregatirea profesionala individuala trebuie sa fie permanenta.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
ContSters42179, utilizator
diaconeasca a scris:

Sunt consilier juridic la o institutie si am desfacut contractul de munca al unei persoane in baza art. art. 264, alin. 1, lit. f, - desfacerea disciplinara a contractului individual de munca (inainte de republicarea codului). Am fost actionati in judecata si judecatorul in mod evident a considerat ca am facut o mare eroare ca nu ne-am intemeiat decizia pe art. 61 din codul muncii nerepublicat.
Va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat.

Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
......
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
.......

Chiar daca veti face recurs nu vad cum puteti acoperi aceasta nulitate absoluta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puncte de vedere decizie sanctionare laur65 laur65 Citez dintr-o decizie de sanctionare: \\"...[b]comisia disciplinara[/b] formata din N.L.,A.M. si T.D.[b] [u]DECIDE[/u][/b] : Sanctionarea disciplinara a d-lui ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris Nicoleta Maria Nicoleta Maria Sunt angajata unei companii nationale si mi s-a facut raport de sanctionare cu avertisment scris. As dori sa intreb daca in urma cercetarii disciplinare la ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)