avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate lucky81kta

Activitate lucky81kta

Vă salut.
Am și eu o problemă la care sper să găsesc o rezolvare cu ajutorul dumneavoastră.
În anul 2014, în urma unui accident am considerat că nu mai merită să repar autoturismul avariat și am decis să-l predau unei firme pentru a fi dezmembrat. Cu copii de pe documentul primit de la respectiva firmă și de pe o declarație pe propria răspundere dată la notar am mers la direcția de taxe locale pentru a o scoate din evidențele fiscale. Persoana de la primărie nu a vrut să-mi vizeze fișa de înmatriculare pe motiv că radierea din evidențele serviciului înmatriculări se va face din oficiu după o perioadă de timp. Nu am verificat cele spuse de persoana respectivă și am plecat cu gândul că la un moment dat să primesc o notificare cu privire la radierea din oficiu.
În urmă cu aproximativ două luni am fost să depun actele pentru transcrierea unui alt autoturism și am întrebat dacă este reală treaba cu radierea din oficiu. Mare mi-a fost surprinderea să aflu că în situația dată autoturismul nu se radiază din oficiu, ci trebuie să depun o cerere însoțită de carte, talon, dovada dezmembrării, fișa de înmatriculare, certificatul de radiere, placuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul fiscal. Dintre toate acestea problema o reprezintă certificatul fiscal pe care l-aș putea obține dar acesta nu va conține datele autoturismului pe care doresc să-l radiez deoarece a fost scos din evidență în anul 2014. La direcția de taxe locale mi s-a spus că îmi pot elibera un cerificat fiscal din care să reiasă că nu am datorii, dar că acesta nu-mi va folosi la nimic.
Una peste alta am ajuns în situația în care nu-mi pot radia mașina din evidențele serviciului înmatriculări.
Dacă cineva știe vreo soluție sau are vreo informație ce m-ar putea ajuta îl rog să posteze aici.
Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Contestare executare silita
Cum as putea sa va trimit niste copii ale somatiilor?
Buna ziua.
Ma numesc Catalin si am urmatoarea problema.
In urma cu aproximativ 12 ani am girat 2 persoane la Banca Populara. Respectivii nu si-au achitat ratele si am fost dati in judecata. Dupa terminarea proceselor au rezultat doua sentinte definitive si irevocabile (una din august 2004 pentru suma de 45.350.000 lei vechi si una din iunie 2005 pentru suma de 228.990.000 lei vechi). Problema este ca abia in acest an am primit de la un executor judecatoresc o somatie de executare silita. Au gasit-o parintii mei in cutia postala. Eu eram plecat din oras pentru o perioada mai mare si nu am putut sa depun o contestatie la judecatorie in termenul de 15 zile. Ulterior mi-au trimis si la seviciu, in momentul de fata avand poprire pe salariu.
Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva in acest moment.
Multumesc.