avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Problemă radiere autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Problemă radiere autoturism

Vă salut.
Am și eu o problemă la care sper să găsesc o rezolvare cu ajutorul dumneavoastră.
În anul 2014, în urma unui accident am considerat că nu mai merită să repar autoturismul avariat și am decis să-l predau unei firme pentru a fi dezmembrat. Cu copii de pe documentul primit de la respectiva firmă și de pe o declarație pe propria răspundere dată la notar am mers la direcția de taxe locale pentru a o scoate din evidențele fiscale. Persoana de la primărie nu a vrut să-mi vizeze fișa de înmatriculare pe motiv că radierea din evidențele serviciului înmatriculări se va face din oficiu după o perioadă de timp. Nu am verificat cele spuse de persoana respectivă și am plecat cu gândul că la un moment dat să primesc o notificare cu privire la radierea din oficiu.
În urmă cu aproximativ două luni am fost să depun actele pentru transcrierea unui alt autoturism și am întrebat dacă este reală treaba cu radierea din oficiu. Mare mi-a fost surprinderea să aflu că în situația dată autoturismul nu se radiază din oficiu, ci trebuie să depun o cerere însoțită de carte, talon, dovada dezmembrării, fișa de înmatriculare, certificatul de radiere, placuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul fiscal. Dintre toate acestea problema o reprezintă certificatul fiscal pe care l-aș putea obține dar acesta nu va conține datele autoturismului pe care doresc să-l radiez deoarece a fost scos din evidență în anul 2014. La direcția de taxe locale mi s-a spus că îmi pot elibera un cerificat fiscal din care să reiasă că nu am datorii, dar că acesta nu-mi va folosi la nimic.
Una peste alta am ajuns în situația în care nu-mi pot radia mașina din evidențele serviciului înmatriculări.
Dacă cineva știe vreo soluție sau are vreo informație ce m-ar putea ajuta îl rog să posteze aici.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:00, 15 Octombrie 2016


Radierea vehiculelor se realizeaza la 2 autoritati distincte
1-la autoritatea fiscala teritoriala cu ocazia transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului catre tert=vanzare,sau donatie,depozitare,casare,prin care dse radiaza din evidenta fiscala bunul mobil
2-la serviciul de evidenta auto de la politie,cererea de radiere din circulatie este cerere ireversibila si irevocabila si genereaza interzicerea circulatiei vehiculului pe drumurile publice
Sunt aspecte contradictorii in expunerea dv
Persoana de la primărie nu a vrut să-mi vizeze fișa de înmatriculare pe motiv că radierea din evidențele serviciului înmatriculări se va face din oficiu după o perioadă de timp

La momentul 2014 ati solicitat radierea pe proprie raspundere din evidenta fiscala ?
Serviciul administrativ respectiv a eliberat document justificativ pentru prestatia solicitata?
Mare mi-a fost surprinderea să aflu că în situația dată autoturismul nu se radiază din oficiu, ci trebuie să depun o cerere însoțită de carte, talon, dovada dezmembrării, fișa de înmatriculare, certificatul de radiere, placuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul fiscal.

Placutele de inmatriculare se predau la unitatea care le elibereaza respectiv serviciul politie rutiera-serviciul evidenta vehicule

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism avariat, aflat in afara romaniei krisla krisla Buna seara! Detin un autoturism inmatriculat in tara, pe care l-am scos in 2008 din Romania, cu scopul de a-l folosi cateva luni in interes personal. ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism tla tla daca radiez un autoturism din circulatie la cerere, avand documente eliberate de la primarie ca posed spatiu de depozitare, mai platesc in continuare impozitul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidenta a mijloacelor de transport Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Am un autocamion care este pe firma si nu il mai folosesc dar , nici nu vreau sa-l duc la remat. Am inteles ca pot sa-l scot de la financiar ... (vezi toată discuția)