avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoaterea din evidenta a mijloacelor de transport
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoaterea din evidenta a mijloacelor de transport

Buna ziua!...
Am un autocamion care este pe firma si nu il mai folosesc dar , nici nu vreau sa-l duc la remat.
Am inteles ca pot sa-l scot de la financiar daca dovedesc cu acte ca detin un garaj, curte , proprietate unde pot sa-l tin.
Eu nu am un asemenea teren ca stau la bloc dar , am la parinti mei loc si curte unde pot sa tin camionul.
Ce act trebuie facut intre firma si parinti mei k sa pot duce la organele fiscale ?
E valabil si un contract de comodat?
Va multumesc!.... =D> =D>
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:04, 20 Aprilie 2014
DECLARATIE PENTRU SCOATEREA DIN EVIDENTA A MIJLOACELOR DE TRANSPORT (formular tip);
- CERERE PENTRU ELIBERAREA UNUI CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA PRIVIND IMPOZITE, TAXE LOCALE SI ALTE VENITURI LA BUGETUL LOCAL PENTRU PERSOANE FIZICE (formular tip);
- ACTUL DE INSTRAINARE AL MIJLOCULUI DE TRANSPORT (original si fotocopie), DUPA CAZ: ( ACT DE VANZARE-CUMPARARE, ACT DE DONATIE, CONTRACT DE NOVATIE, FACTURA FISCALA, CERTIFICAT DE MOSTENITOR, HOTARARI JUDECATORESTI - LEGALIZATE CU MENTIUNEA DEFINITIVA SI IREVOCABILA - SAU ALTE INSCRISURI DIN CARE SA REIASA CA MIJLOCUL DE TRANSPORT NU MAI ESTE IN PROPRIETATEA COTRIBUABILULUI, ADEVERINTA DE LA REMAT IN CAZUL MIJLOACELOR DE TRANSPORT SCOASE DIN UZ, DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE CUNOSCAND PREVEDERILE ART. 474 COD PENAL, POTRIVIT CAREIA CONTRIBUABILUL NU MAI ESTE DETINATORUL MIJLOCULUI DE TRANSPORT) (original);
- CARTEA DE IDENTITATE A MIJLOCULUI DE TRANSPORT ELIBERATA DE R.A.R. (original si fotocopie);
- ACTUL DE IDENTITATE AL CONTRIBUABILULUI (C.I./B.I./N.I.F./C.U.I.); (original si fotocopie);
- ACTUL DE IDENTITATE AL IMPUTERNICITULUI ((original si fotocopie);
- IMPUTERNICIRE IN ORIGINAL SAU FOTOCOPIE LEGALIZATA;
- FISA DE INMATRICULARE A VEHICULULUI (original);
- 2 TAXE DE TIMBRU - 2 LEI, PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE ATESTARE FISCALA (DUBLU EXEMPLAR), ACHITATA LA UNA DIN CASERIILE INSTITUTIEI.

sursa-[ link extern ]
Conform Ordinului nr. 1501 din 13 noiembrie 2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor- Radierea din circulaţie a vehiculelor
Art. 24. - (1) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate pot solicita radierea din circulaţie, dacă fac dovada depozitării acestora într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii.
(2) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligaţi să solicite radierea din circulaţie în termen de 30 de zile de la data:
a) când vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unităţi specializate, în vederea dezmembrării;
b) scoaterii definitive din România a vehiculului;
c) declarării furtului vehiculului;
d) trecerii vehiculului înregistrat în proprietatea altei persoane.
(3) Vehiculul declarat, prin dispoziţie a autorităţii administraţiei publice locale, fără stăpân ori abandonat se radiază din oficiu în termen de 30 de zile de la primirea dispoziţiei respective.
(4) Vehiculul pentru care poliţia rutieră a dispus radierea din circulaţie, potrivit legii, se radiază de la data comunicării măsurii.
(5) Radierea se comunică în termen de 30 de zile, de către autoritatea care a efectuat-o, organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale.
Art. 25. - (1) Radierea se face pe baza depunerii certificatului de înmatriculare sau de înregistrare şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărţii de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993), a fişei de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscală, precum şi a documentelor care atestă faptul că a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (1)-(4).
(2) In cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care deţin certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare modele vechi sau care au o vechime de fabricaţie mai mare de 30 de ani, radierea se poate efectua în baza unei declaraţii pe propria răspundere a titularului înmatriculării ori a moştenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulaţie şi nu mai circulă pe drumurile publice.


Conform celor mentionate mai sus, exista doar posibilitatea scoaterii din circulatie, din evidentele fiscale, de la impozite si taxe acesta nu poate fi posibil deoarce bunul exista fizic. Instrainarea sau predarea la Remat, este singura modalitate de-al scoate de la impozite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism avariat, aflat in afara romaniei krisla krisla Buna seara! Detin un autoturism inmatriculat in tara, pe care l-am scos in 2008 din Romania, cu scopul de a-l folosi cateva luni in interes personal. ... (vezi toată discuția)
Vreau sã radiez o motoretã dar am pierdut certificatul de îmatriculare greere greere Am pierdut certificatul de imatriculare la o motoreta care nu mai mege de ani buni si vreau sa o radiez.Cum procedez ? (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie si politie biktel biktel Am un autoturism care a fost implicat intr-un eveniment rutier din care a rezultat dauna totala a acestuia. Am primit de la firma de la asigurari o adeverinta ... (vezi toată discuția)