avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare executare silita

Buna ziua.
Ma numesc Catalin si am urmatoarea problema.
In urma cu aproximativ 12 ani am girat 2 persoane la Banca Populara. Respectivii nu si-au achitat ratele si am fost dati in judecata. Dupa terminarea proceselor au rezultat doua sentinte definitive si irevocabile (una din august 2004 pentru suma de 45.350.000 lei vechi si una din iunie 2005 pentru suma de 228.990.000 lei vechi). Problema este ca abia in acest an am primit de la un executor judecatoresc o somatie de executare silita. Au gasit-o parintii mei in cutia postala. Eu eram plecat din oras pentru o perioada mai mare si nu am putut sa depun o contestatie la judecatorie in termenul de 15 zile. Ulterior mi-au trimis si la seviciu, in momentul de fata avand poprire pe salariu.
Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva in acest moment.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucky81kta , utilizator 22:11, 27 Septembrie 2012
E foarte posibil sa fie prescris dreptul de a cere executarea silita. Pe somatie sunt trecute cele doua date mentionate de dvs. ca date ale emiterii titlurilor executorii? Se poate constesta executarea cu repunere in termen, dar depinde de la caz la caz. Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat care sa va lamureasca cu somatiile in fata ochilor.
Dreptul de a solicita recuperarea de sume este conditionat de respectarea anumitor termene functie de creditor stat-5 ani ,persoana fizica sau juridica-3 ani
Nedesfasurarea in termenele mentionate de demersuri concrete denota dezintersul creditorului
In raport de hotararile din 2004 si 2005 ,daca creditorul nu a desfasurat acte/actiuni pentru executarea silita,pe cale de consecinta a intervenit termenul de prescriptie
Cum as putea sa va trimit niste copii ale somatiilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare fost proprietar eva10 eva10 Buna ziua. Sunt unicul proprietar al unui apartament de mai mult de 3 ani. Am cumparat apartamentul cu credit, deci toate actele au fost verificate de banca si ... (vezi toată discuția)
Doresc sa atac o executare chitoiu chitoiu Servus . Iata faptele : am primit o instiintare de executare datata din data de 7 ian 2015 pentru un credit din 2004 , nu al meu , insa eu fiind girant . Din ... (vezi toată discuția)
Executare silita - kruk lilianabre lilianabre buna ziua. am primit un plic de la un executor judecatoresc pt un credit neplatit si preluat de Kruk in care este o somatie in care zice ca am termen o zi sa ... (vezi toată discuția)