avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Doresc sa atac o executare
Discuție deschisă în Executare silită

Doresc sa atac o executare

Servus . Iata faptele : am primit o instiintare de executare datata din data de 7 ian 2015 pentru un credit din 2004 , nu al meu , insa eu fiind girant . Din cate stiu creditul fiind neplatit inca de atunci , s-a prescris , trecand mai mult de 3 ani de la data ultimei recunoasteri ( plata). Din 2013 am fost bombardat de EOS cu fel de fel de citatii si avertismente caraora nu le-am dat atentie , insa acum in 2015 m-am trezit cu un document de executare pe o suma aberanta , referitoare la acel credit, suma ce a fost trimisa si societatii unde lucrez.
1. Cum pot ataca aceasta aberatie de executare ?
2. Cat costa taxa de timbru ?
3. Unde depun cererea de stopare a acestei executari ?
Multumesc anticipat
Executarea silita este facuta de executor judecatoresc in baza unei incuviintari a instantei sau este doar o somatie de la creditor (eos)?
Documentul ce tocmai l-am primit este emis de catre executor judecatoresc ! Culmea printr-o incuvintare din 2013 a tribunalului sector 2, pentru un credit din 2004 ! Si suntem in 2015 !!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
chitoiu, utilizator
Depuneti urgent contestatie la executare daca este ceva gresit.
In general nu se greseste dar se poate intampla...
chitoiu a scris:
Documentul ce tocmai l-am primit este emis de catre executor judecatoresc !

DA, este grav in cazul asta, mai ales ca au trecut cele 15 zile de cand ati primit somatia. Incercati o repunere in termenul de contestare.


chitoiu a scris:
Culmea printr-o incuvintare din 2013 a tribunalului sector 2, pentru un credit din 2004 ! Si suntem in 2015 !!!!

Nu este culmea, caci daca s-au facut acte de executare (inclusiv somatii) asupra debitorului principal asta a intrerupt prescriptia aia de 3 ani si de aia s-a si incuviintat executarea probabil. Trebuie vazute hartiile ca sa stiti in ce situatie va aflati.
Din cate stiu debitorul a plecat din tara in 2004 . De atunci nimeni nu a platit , nimeni nu a fost chemat in judecata , nimeni nu a fost ,,suparat" ! Acum ...cum de nu s-a prescris ? au trecut 11 ani ! Iar de la data de cand a fost incuviintata executarea asupra mea , (2013) , a mai trecut ceva timp. Sa inteleg ca eu voi fi cel ce va plati , si.... chiar si peste 100 ani?
multumesc

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita martinell martinell Servus tuturor . Raman dator celor ce ma pot lumina . In anul 2004 am luat un credit de nevoi personale de la o banca ....credit ce nu l-am putut achita din ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanță daniela maria anton daniela maria anton Bună ziua.va rog sa ma ajutați cu un sfat.in 2010 am avut un card de credit si o extindere la banca transilvania.in 2015 banca a predat creanță către eos ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie credit fyl fyl M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat ... (vezi toată discuția)