avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita

Servus tuturor . Raman dator celor ce ma pot lumina . In anul 2004 am luat un credit de nevoi personale de la o banca ....credit ce nu l-am putut achita din varii motive , acum in anul 2013 in luna decembrie , aflu ca as fi avut un dosar pe rol la judecatoria sectorului 2 pentru incuviintarea executarii silite , termen la data de 07.11 2013 fara a fi fost citat , chemat , etc . Cert este ca am primit de la un executor judecatoresc , o somatie de plata catre EOS KSI ! Printre ,,hartiile" ce mi-au fost trimise , am primit si o ,,dispozitie " data de catre judecatoria sectorului 2 .
Intrebarile mele sunt urmatoarele : 1. Este legal sa fie eliberata o dispozitie a judecatoriei , fara a fi fost citat?
2. De la data cand am obtinut creditul ,recte anul 2004 si pana la data aceasta ( decembrie 2013) o astfel de actiune ( executare silita) nu este abuziva si nula , depasindu-se termenul de prescriptie?
3 . Cum pot actiona impotriva executarii silite?

Multumesc cu anticipatie
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 23:06, 26 Decembrie 2013
Fara analiza documentelor din dosar este hazardat a raspunde vis-a-vis de termenul de prescriptie
Impotriva executarii silite puteti formula contestatie la executare
Contractul de credit constituie titlu executoriu, creditorul se adreseazadirect executorului, iar acesta cere de la instanta incuviintare pt executarea silita a dvs. Cererea de incuviintare se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor.
Aveti termen 15 zile de la primirea somatiei sa depuneti contestatia, invocati implinirea termenului de prescriptie.
Pe cat timp ati luat creditul si de cand nu l-ati mai platit ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
1. Creditul a fost luat in anul 2004 si tot din 2004 nu am mai platit nimic . Eu ,initial am trimis bani unui prieten sa-mi plateasca creditul , insa el nu a facut-o , astfel creditul nu a fost platit . Eu nu mai locuiesc in tara din 2004 , si am apelat la ,,prietenul" meu pentru a-mi plati . El nu a platit nimic inca din 2004 !

2 . ,,Hartiile " de instiintare au data postei 15 .11 . 2013 , insa eu am revenit in tara abia pe 21. 12. 2013 , ....sa inteleg ca nu mai pot depune contestatie la executare? ( chiar daca pot dovedi cu documente ca nu am fost in tara si nici nu aveam cum actiona in niciun fel?)

3. Cum trebuie procedat?

Multumesc anticipat pentru sfaturi !
Puteti formula contestatie la executare, nu va opreste nimeni. Daca nu ati fost in tara si puteti dovedi acest lucru, puteti cere repunerea in termenul de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa atac o executare chitoiu chitoiu Servus . Iata faptele : am primit o instiintare de executare datata din data de 7 ian 2015 pentru un credit din 2004 , nu al meu , insa eu fiind girant . Din ... (vezi toată discuția)
Proprire salariu Tisha89 Tisha89 Azi am primit mail de la ING, Banca la care am salariu, ca am o proprire de la un execuție judecătoresc în valoare de 6000 lei. În trecut am avut un card ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale sole_io sole_io Buna, Am luat in 2008 un credit de nevoi personale , fara garantii si giranti. Ultima rata platita sf anului 2008 , ulterior dupa 3 luni am aflat fara ... (vezi toată discuția)