avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit nevoi personale

Buna,

Am luat in 2008 un credit de nevoi personale , fara garantii si giranti. Ultima rata platita sf anului 2008 , ulterior dupa 3 luni am aflat fara nici o instiiintare din partea bancii ca am fost data la o firma de recuperare credit. Anul trecut 2013 am intrebat la banca daca figurez pe lista neagra de rauplatnici sau am vreun credit neplatit, raspunsul a fost nu. Acum 2014 am primit executarea silita si blocarea contului meu bancar , care a fost folosit in toti acesti ani .
Citind forumul dvs am vazut ca nu se mai putea face executarea silita dupa prescierea creditului , in cazul meu dupa 3 ani de la ultima rata platita , deci dec 2008 puteam fi executata pana in dec 2011 .
In momentul instiintarii nu ma aflam la domiciliu, au trecut cele 15 zile pt a contesta executarea silita .
Ce mai pot face acum ?
Va rog ajutati-ma cu un sfat sau unde sa ma adresez

PS daca nu am nici un fel de valori sau bunuri , ce se va intampla cu aceasta executare silita, ma va urmari toata viata sau va fi la randul ei prescrisa in termen de... , conturile bancare aflate in afara romaniei pot fi afectate ?

O zi buna si multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 11:17, 9 Iunie 2014
sole_io a scris:

In momentul instiintarii nu ma aflam la domiciliu, au trecut cele 15 zile pt a contesta executarea silita .

Daca instiintarea (comunicarea) s-a produs inauntrul termenului legal de prescriptie, este valabila si probabil (zic probabil caci trebuie vazut exact ce hartii aveti acolo) deci probabil prescriptia s-a intrerupt.

sole_io a scris:

PS daca nu am nici un fel de valori sau bunuri , ce se va intampla cu aceasta executare silita, ma va urmari toata viata sau va fi la randul ei prescrisa in termen de... , conturile bancare aflate in afara romaniei pot fi afectate ?

NU se va intampla nimic, doar ca sunteti inauntrul unui alt termen de prescriptie, care va curge la fel ca si primul si probabil la un moment dat creditorul se va satura sa va urmareasca si va pune cruce (si o floare) acelor sume de bani.
Deocamdata nu cred ca o sa va urmareasca afara din Romania (nu pentru ca nu ar exista legi, ci pentru ca sistemul nu est einca implementat si eficient la nivel comunitar).
Buna ziua

In primul rand multumesc pentru raspunsul dat. Eu am luat credit in 2008 , in 2011 trebuia sa fie prescris ( nu am stiut de aceasta lege, m-as fi interesat inainte sa ajung in aceasta situatie) , pana in 2014 de recent nu am primit nimic, deci sigur comunicarea care am primit-o luna trecuta este in afara termenului de prescriptie. Eu in martie am si facut tranzactii pe contul meu bancar fara nici o problema, iar in Mai 2014 mi- a fost blocat contul.
Intrebarea mea este , daca totul s-a petrecut in afara termenului legal si creditul meu a fost prescris, cum as putea sa actionez / contestez aceasta hotarare .
Stiu doar ca banca dupa neplata ratelor m-a transferat la o firma de recuperare credite, foarte probabil aceasta insitutie m-a executat silit nu banca .
sole_io a scris:
, pana in 2014 de recent nu am primit nimic, deci sigur comunicarea care am primit-o luna trecuta este in afara termenului de prescriptie.

Deci ..din primul mesaj nu a reiesit clar cand ati primit comunicarea si de aceea am presupus ca s-a intamplat inauntrul termenului de prescriptie.
In acest caz (bine ca ati precizat), actiunea lor, a recuperatorilor ar fi trebuit sa fie prescrisa in sens material si judecatorul nu ar fi trebuit sa incuvinteze executarea silita. Puteti sa faceti o actiune in contestarea executarii si sa solicitati repunerea in termen intarucat nu ati fost in tara (sau ce s-a intamplat, dar totusi cum ati primit comunicarea daca nu ati fost?? v-a fost lasata in poarta sau cum? caci termenul curge de la data cand vi s-a comunicat, ori daca nu ati fost acasa cum vi s-a comunicat??). Oricum, exista sansa repunerii in termen si contestarii executarii. Este ceva ori neclar ori ilegal acolo ...
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
trandafir2, moderator
Am primit instiintarea prin posta , lasand-o la o vecina care m-a si anuntat. Dar am citit ca nu este obligatoriu sa fi acasa , nu are importanta , se pune in executare chiar daca nu ai fost gasit la domiciluii ( tot pe acest forum am citit) .
Si eu cred ca este ceva ilegal la mijloc, pt ca anul trecut m-am casatorit cu un cetatean strain si am facut schimbarea de nume, instiintarea venind pe noul nume, probabil mizeaza pe acest fapt .
Daca spune-ti ca exista o sansa o sa merg in tara luna aceasta si o sa apelez la un avocat.
De accea incerca sa aflu cat mai multe pt a sti cum actionez deoarece nu pot sa raman foarte mult
sole_io a scris:
Daca spune-ti ca exista o sansa o sa merg in tara luna aceasta si o sa apelez la un avocat.

Parerea mea este sa contactati un avocat printr-un reprezentant local si nu batand drumul pana aici in tara, caci acum exista posibilitatea comunicarii la distanta, urmand apoi sa va deplasati doar in momentul absolut necesar (eu asa as face). Intradevar solutiile optime le veti primi dupa analizarea tuturor hartiilor si situatiei dvs. Bafta!!

Alte discuții în legătură

Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)
Executarea silita credit nevoi personale sole_io sole_io Buna, Am luat in 2008 un credit de nevoi personale , fara garantii si giranti. Ultima rata platita sf anului 2008 , ulterior dupa 3 luni am aflat fara nici ... (vezi toată discuția)
Prescriere dosar executie mactotten mactotten in 2007 am luat un credit acum cateva zile mi a venit o comunicare de inchidere dosar in conformitate cu prevederile art 371 5 litera b . intreb mea este banca ... (vezi toată discuția)