avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere dosar executie
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere dosar executie

in 2007 am luat un credit acum cateva zile mi a venit o comunicare de inchidere dosar in conformitate cu prevederile art 371 5 litera b . intreb mea este banca ma mai executa n viitor sau cazul sa inchis definitiv . mai exact sa prescris ..?
Cel mai recent răspuns: mactotten , utilizator 11:47, 28 Februarie 2014
Dispozitia legala aplicabila:

"Art. 371 6. - În cazurile prevăzute de art. 371 5 lit. b) se poate cere reluarea executării silite, înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită."

Problema este aceea de a stabili daca s-a implinit termenul de prescriptie sau nu, iar din prezentarea dvs. nu rezulta acest lucru deoarece termenul de prescriptie nu curge de la data luarii creditului, ci de la data ultimei plati cu posibilitatea intreruperii sau suspendarii cursului prescriptiei.
deci in 2007 am luat creditul , pe 10 ani, in 2008 am achitat ultima rata ,deci termenul de prescriere e dupa data de 2017 sa inteleg.. cu toate ca am primit un proces verbal de inchidere dosar de executie incheiat in 2013.
Conteaza data la care s-a declarat scadent anticipat daca e cazul, daca nu, termenul de prescriptie de 3 ani curge pt fiecare rata in parte.
Nu aveti venituri, nu au gasit nimic de executat sau de ce a incetat deocamdata executarea ?
eu nu am nimik pe numele meu ..bunuri.. si sunt plekcat din tara .. ultima rata a fost achitata n 2008, acum cateva zile cu venirea mea n tara am primit o comunicare de inchidere dosar prin careimi aduce la cunostiinta ca dispune incetarea executarii silite impotriva debitorului in conformitate cu art 371 al 5 .si aici intervine suspiciunea mea cu privire la perimare .. actiuni
am avut dosare la judecat 1 , 2,3 privind executarea mea , pe rol in 2011..pana la primirea acestei decizii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita carmen5152535 carmen5152535 Am fost executata silit in 2011 in urma unui credit ipotecar, iar acum in 2017 executorul mi a trimis Proces Verbal de Insolvabilitate cu închiderea dosarului ... (vezi toată discuția)
Prescriptie incuviintare executare silita corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o nelamurire, am un contract de credit de nevoi personale si din 2008 nu am mai platit ratele iar de curand am gasit pe site-ul ministerului ... (vezi toată discuția)
Executari silite Tinu21 Tinu21 Va rog mult,explicati-mi termenii,nu sunt de specialitate,pot dpar sa banuiesc intelesul din urmatorul text,tot de pe siteul d-voastra \\"\\\\"Potrivit ... (vezi toată discuția)