avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit nevoi personale

Buna,

Am luat in 2008 un credit de nevoi personale , fara garantii si giranti. Ultima rata platita sf anului 2008 , ulterior dupa 3 luni am aflat fara nici o instiiintare din partea bancii ca am fost data la o firma de recuperare credit. Anul trecut 2013 am intrebat la banca daca figurez pe lista neagra de rauplatnici sau am vreun credit neplatit, raspunsul a fost nu. Acum 2014 am primit executarea silita si blocarea contului meu bancar , care a fost folosit in toti acesti ani .
Citind forumul dvs am vazut ca nu se mai putea face executarea silita dupa prescierea creditului , in cazul meu dupa 3 ani de la ultima rata platita , deci dec 2008 puteam fi executata pana in dec 2011 .
In momentul instiintarii nu ma aflam la domiciliu, au trecut cele 15 zile pt a contesta executarea silita .
Ce mai pot face acum ?
Va rog ajutati-ma cu un sfat sau unde sa ma adresez

PS daca nu am nici un fel de valori sau bunuri , ce se va intampla cu aceasta executare silita, ma va urmari toata viata sau va fi la randul ei prescrisa in termen de... , conturile bancare aflate in afara romaniei pot fi afectate ?

O zi buna si multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 11:17, 9 Iunie 2014
Nu lasati sa treaca 15 zile de cand ati aflat de poprirea pe cont.
Contestatia la executare o puteti trimite si prin posta de acolo de unde sunteti.
Invocati implinirea termenului de prescriptie si ziceti si de termen, ca ati depus contestatia in termen de 15 zile de cand ati aflat de infiintarea popririi, dvs nefiind in tara.
daca ati depasit termenul, va trebui sa platiti, contestatia va fi respinsa.

In acest caz (bine ca ati precizat), actiunea lor, a recuperatorilor ar fi trebuit sa fie prescrisa in sens material si judecatorul nu ar fi trebuit sa incuvinteze executarea silita.

Judecatorul nu mai are dreptul sa constate din oficiu depasirea termenului de prescriptie. Se verifica doar existenta documentelor necesare, timbrarea si se da incuviintare de executare silita. E din 2013 o lege care reglementeaza asta. Astfel, un executor poate sa ceara incuviintarea unei executari silite si pentru neplata unui meniu de la Cina cea de taina...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)
Executarea silita credit nevoi personale sole_io sole_io Buna, Am luat in 2008 un credit de nevoi personale , fara garantii si giranti. Ultima rata platita sf anului 2008 , ulterior dupa 3 luni am aflat fara nici ... (vezi toată discuția)
Prescriere dosar executie mactotten mactotten in 2007 am luat un credit acum cateva zile mi a venit o comunicare de inchidere dosar in conformitate cu prevederile art 371 5 litera b . intreb mea este banca ... (vezi toată discuția)