avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Doresc sa atac o executare
Discuție deschisă în Executare silită

Doresc sa atac o executare

Servus . Iata faptele : am primit o instiintare de executare datata din data de 7 ian 2015 pentru un credit din 2004 , nu al meu , insa eu fiind girant . Din cate stiu creditul fiind neplatit inca de atunci , s-a prescris , trecand mai mult de 3 ani de la data ultimei recunoasteri ( plata). Din 2013 am fost bombardat de EOS cu fel de fel de citatii si avertismente caraora nu le-am dat atentie , insa acum in 2015 m-am trezit cu un document de executare pe o suma aberanta , referitoare la acel credit, suma ce a fost trimisa si societatii unde lucrez.
1. Cum pot ataca aceasta aberatie de executare ?
2. Cat costa taxa de timbru ?
3. Unde depun cererea de stopare a acestei executari ?
Multumesc anticipat
Pai daca debitorul a plecat din tara in 2004 (si nu a anuntat banca ca si-a schimbat domiciliul) si s-or fi facut somatii care s-au dus la vechea adresa, atunci prescriptia extinctiva s-a intrerupt, fapt pentru care curge si azi, iar dvs. fiind garant ..v-au inhatat. Oricul aveti la dispozitie actiunea in regres impotriva debitorului pe care l-ati gajat (creditat cu incredere).
Se poate face contestatie la executare in orice moment al procedurii de executare ( solicitând si suspendarea executarii) si imediat ce se va forma dosar pe rol formulati cerere de suspendare a executarii pe cale de ordonanta presedintiala pana la solutionarea cauzei privind contestatia la executare. Evident motivele in ambele actiuni trebuie sa vizeze incalcari ale normelor de procedura (necomunicari de somatii sau alte acte procedurala de executare) si pe fond contestati valoarea creantei precum orice alte aspecte pentru a inceta executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita martinell martinell Servus tuturor . Raman dator celor ce ma pot lumina . In anul 2004 am luat un credit de nevoi personale de la o banca ....credit ce nu l-am putut achita din ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanță daniela maria anton daniela maria anton Bună ziua.va rog sa ma ajutați cu un sfat.in 2010 am avut un card de credit si o extindere la banca transilvania.in 2015 banca a predat creanță către eos ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie credit fyl fyl M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat ... (vezi toată discuția)