avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters266169

Activitate ContSters266169

Răspuns la discuția Infiintare Asociatie
pai singura parte comuna sunt scarile din bloc,iar toate cele 4 apartamente am convenit sa intretinem noi curatenia pe scara.de ce ne trebuie asociatie cu responsabilitate juridica?mentionez ca in zona sunt doua randuri pe o parte si cealalta a soselei,acelasi tip de constructie(5-6 blocuri)iar acestea nu au nici un fel de asociatie.se gospodaresc singuri.la vechea asociatie plateam doar consumabilele: Pixuri,afisieru de pe scara,si bineinteles salariile administratorului,40 de lei fiecare apartament ori atatea blocuri face-ti socoteala.pentru ce asociatie?unde scrie ca sunt obligat sa fac parte dintr-o asociatie?in lege scrie ca se POT!! infiinta asociatii,nu ca sunt obligat.

johnpescar a scris:

Deci se poate desprinde, deoarece are proprietatea comuna bine delimitata.

da,ne putem desprinde si nu spune in lege ca este obligatoriu sa infiintam alta asociatie.
Răspuns la discuția Infiintare Asociatie
aceasta asociatie pe scara,se poate desfiinta?sau este obligatoriu sa faci parte dintr-o asociatie avand in vedere faptu ca exista contracte individuale la toti prestatorii de servicii?

locuiesc intr-un bloc cu 1 etaj si 4 apartamente pe scara.dorim sa ne desprindem de vechea asociatie si sa facem una pe scara,toti cei 4 locatari fiind de acord cu infiintarea unei asociatii.mentionam ca toate apartamentele de pe scara am incheiat individual pe baza de contract cu firmele de prestari servicii,vrem sa stim care sunt pasii?si daca asociatia nou infiintata trebuie sa aiba statut juridic neaparat?
Răspuns la discuția retragere din asociatie
tot ce tine de asa zisa parte comuna fiecare locatar sau impreuna am participat la remedierea acesteia.am 10 ani de cand locuiesc aici dar nu am vazut cel putin un cui din partea asociatiei.tot ce tine de fatada blocului, casa scarii au fost renovate de catre noi fara nici un ajutor din partea asociatiei,am reparat inclusiv acoperisul pe banii nostrii,asa ca nu puteti sa ma convingeti ca trebuie sa intocmim o asociatie;si da ma deranjeaza costurile ptr administrator ptr ca nu vreau sa o platesc doar ptr faptul ca imi pune o hartie sa im spuna cati bani tre sa dau ptr pixuri si hartie.
locuiesc intr-un bloc cu un singur etaj.suntem 4 apartam.pe scara,nu avem subsol,avem incheiate contracte cu fiecare furnizor:apa si canal,gunoi.nu suntem racordati la nici un sistem de incalzire,avem fiecare incalzire individuala,pe gaz pe curent,nu avem parti comune,iluminatul are fiecare apartament,as vrea sa stiu ptr ce sunt obligat sa mai raman in asociatie de locatari?

bineinteles ca sunt de acord toti vecinii