avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare Asociatie

locuiesc intr-un bloc cu 1 etaj si 4 apartamente pe scara.dorim sa ne desprindem de vechea asociatie si sa facem una pe scara,toti cei 4 locatari fiind de acord cu infiintarea unei asociatii.mentionam ca toate apartamentele de pe scara am incheiat individual pe baza de contract cu firmele de prestari servicii,vrem sa stim care sunt pasii?si daca asociatia nou infiintata trebuie sa aiba statut juridic neaparat?
Eu cred ca intr-o adunare generala va puteti alege un comitet si un reprezentant, sa functionati ca o asociatie fara personalitate juridica. Vorbiti cu un avocat.
aceasta asociatie pe scara,se poate desfiinta?sau este obligatoriu sa faci parte dintr-o asociatie avand in vedere faptu ca exista contracte individuale la toti prestatorii de servicii?

Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
ContSters266169, utilizator
Daca proprietarii hotarasc sa nu mai faca parte din vechea asociatie, credeti ca o sa ii oblige cineva sa ramana captivi ?.
Norma in vigoare nu prevede posibilitatea desfiintarii entitatii juridice asociatia de proprietari
Chiar daca exista contracte individuale la toti prestatorii de servicii,omiteti aspectul esential ca toti proprietarii folosesc partea comuna a imobilului,iar norma in vigoare prevede
Scopul asoc
L nr 230/2007 CAP. II
Înfiinţarea şi înregistrarea asociaţiei de proprietari

ART. 4
(1) Asociaţia de proprietari are drept scop administrarea şi gestionarea proprietăţii comune care, pe lângă drepturi, impune obligaţii pentru toţi proprietarii.
(2) Consecinţele neluării măsurilor de organizare şi funcţionare cu privire la administrarea şi gestiunea proprietăţii comune sunt în răspunderea juridică a tuturor proprietarilor sau a reprezentanţilor acestora, după caz.
,,Norma in vigoare'' prevede ca se pot constitui asociatii de proprietari pe scari.

Alte discuții în legătură

Desprindere de asociatia mama 123321123 123321123 BUNA ZIUA! NE CONFRUNTAM CU URMATOAREA PROBLEMA: -NE-AM INFIINTAT CA ASOCIATIE DE PROPRIETARI PE O SCARA DE BLOC CU O PARTE DIN ... (vezi toată discuția)
Legalitate asociatie proprietari mdutan mdutan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire.... Locuim de 3 ani intr-un ansamblu rezidential nou format din 4 blocuri, pe aceeasi strada. Pana astazi nu ... (vezi toată discuția)
Fosta asociatie ne obliga sa preluam datoriile vechi daca vrem sa infiintam asociatie noua mariancornel123 mariancornel123 buna ziua vrem sa infiintam o asociatie de proprietaripe bloc dar asociatia veche ne obliga sa preluam datoriile asociatiei ,avand in vedere ca noi de aprox ... (vezi toată discuția)